Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ασπίδα των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Για πρώτη φορά στα χρονικά σύλλογος εργαζομένων σε Δήμο ευχαριστεί με ανακοίνωσή του δήμαρχο για τις ενέργειες και την νομική προστασία που παράσχεσε σε όσους τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - Το Πρωτοδικείο Πειραιώς αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα λαμβάνουν ολόκληρο το μισθό τους


Το λάβαρο της αντίστασης στις αντιλαϊκές και αντεργατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η τρόικα και οι ντόπιοι εντολοδόχοι της σηκώνει ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Πειραιά με δικαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα. Μπροστάρης σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Πειραιώς έδωσε τις κατευθύνσεις που απαιτούνταν σε είκοσι μέλη του τα οποία προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση για προσωρινή διαταγή. Η υπόθεση εξετάσθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Πειραιώς, το οποίο έλαβε μια ιστορική -όπως χαρακτηρίζεται- απόφαση που θα αποτελέσει ορόσημα και θα επηρεάσει θετικά την εργασιακή κατάσταση κι άλλων εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικώς.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι έως και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα πληρώνονται το 100% του μισθού τους.

Καταλυτικό ρόλο σ’ αυτήν την προσπάθεια έπαιξε ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, όπως άλλωστε επισημαίνει με τη σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων.

Ο κ. Μιχαλολιάκος και ο μαχητικός δικηγόρος κ. Παναγιώτης Σαπουτζάκης συμμετείχαν ενεργώς στο δικαστικό αγώνα των εργαζομένων εναντίον της προκλητικής απόφασης που εφαρμόζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις εντολές, τις υποδείξεις και τις κατευθύνσεις της τρόικας.

Ανακοίνωση που θα μείνει στην Ιστορία
«Επιβάλλεται να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πειραιά διότι για άλλη μια φορά στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι όχι μόνο είναι σύμμαχος μας στον αγώνα που δίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι για επιβίωση κόντρα στις παράνομες αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας αλλά είναι αυτός που δίνει το παράδειγμα για το πώς θα πρέπει ο κάθε Δήμαρχος να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους όταν θίγεται η εργασιακή τους σχέση και η αξιοπρέπεια των ίδιων και των οικογενειών τους», επισημαίνει ο σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο Πειραιώς.

Αυτή η τολμηρή ενέργεια προέρχεται από έναν δήμαρχο, τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος δεν έχει διαφημίσει τις κοινωνικές και τις φιλολαϊκές αντιλήψεις του όπως έχουν κάνει κατά καιρούς άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιήθηκαν πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των «πολιτικώς ευαίσθητων» σε θέματα εργασιακής υφής δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Παρότι οι κ.κ. Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης ενδύθηκαν την πολιτική προβιά του συνδικαλιστή πολιτικού, ήταν οι πρώτοι που εξέθεσαν και άφησαν τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βορά στην ασύδοτη σπουδή την οποία επέδειξε ο αρμόδιος υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των τροϊκανών.

Οι ταμπέλες της «ευαισθησίας» κατέρρευσαν με τις πρωτοβουλίες και το αγωνιστικό πάθος του κ. Βασίλης Μιχαλολιάκου. Δεν είναι τυχαίο ότι στον Πειραιά σχολιάζεται σήμερα ότι «το δίκιο του εργάτη» προασπίζεται με πολιτική αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Οι κραυγές συνήθως κρύβουν μειοδοσίες, όπως έχει αποδείξει η ιστορία…
-----------------------------
Πηγή:  newsbomb.gr
-----------------------------