Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μεταφορά Μαθητών: Παράταση Συμβάσεων

Την παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης.
Η παράταση των συμβάσεων ορίστηκε συγκεκριμένα να ισχύσει:
-       μέχρι 30/06/2013 για τη μεταφορά των μαθητών ΑμΕΑ και
-       μέχρι 30/03/2013 για τους μαθητές των μουσικών, καλλιτεχνικών, διαπολιτισμικών και άλλων σχολείων
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά:
«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 18.000 μαθητές που μεταφέρουμε καθημερινά και τις οικογένειές τους αποφασίσαμε τη νέα αυτή παράταση. Η κοινωνία σήμερα περνά πολύ δύσκολες στιγμές και πρέπει όλοι να στεκόμαστε δίπλα της και όχι απέναντί της.
Αυτή η ιστορία που λέγεται μεταφορά μαθητών υπάρχει από το 2003 που ήμουν Νομάρχης. 10 χρόνια έχουν περάσει, 9 αλλαγές του Νόμου έχουν γίνει και το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Έχω κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.
Σήμερα, θέσαμε εκ νέου το θέμα στον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, σε συνάντηση που είχαμε μαζί του ως ΕΝΠΕ και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθεί η κατανομή στις 13 Περιφέρειας των οφειλομένων από τη μεταφορά των μαθητών.
Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει κάθε χρόνο περισσότερα από 22 εκατομμύρια Ευρώ για τη μεταφορά. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2012 και μπροστά στο ενδεχόμενο η σχολική χρονιά να ξεκινούσε και οι μαθητές να μην είχαν μέσο να φτάσουν στα σχολεία τους, η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε επιπλέον 3 εκατ. Ευρώ αποκλειστικά από δικούς της πόρους.
Μάλιστα η Περιφέρεια προχωρά και ένα βήμα παραπέρα: θα συνεργαστούμε με το ΕΜΠ, προκειμένου να εκπονήσουμε από κοινού μελέτη, στην οποία θα γίνεται αναλυτική επεξεργασία των δρομολογίων που ακολουθούνται για τη μεταφορά των μαθητών, ώστε αυτά να είναι περισσότερο λειτουργικά και ευέλικτα και παράλληλα ο ανασχεδιασμός τους να συμβάλει στη μείωση του σχετικού κόστους. Εμείς στην Περιφέρεια έτσι έχουμε μάθει να εργαζόμαστε: με πρόγραμμα, μέθοδο και διαφάνεια».
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ