Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά



ΔΗΜΑΡ  Πειραιά


Πειραιάς, 09/01/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.


Η ΔΗΜΑΡ Πειραιά συγκλήθηκε χθες σε ολομέλεια για να συζητήσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (ΔΘΠ). Στη συζήτηση εκφράσθηκε το έντονο ενδιαφέρον της ΔΗΜΑΡ για τη λειτουργία του θεάτρου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο, όχι μόνο για την πολιτιστική ανάκαμψη της πόλης, αλλά και τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. 

Το ΔΘΠ για τη ΔΗΜΑΡ είναι ένα θέατρο εθνικής σημασίας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη δημοτική αρχή της πόλης, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Αττικής, που συνυπογράφουν την προγραμματική συμφωνία για την επαναλειτουργία του. 

Ο καλλιτεχνικός του διευθυντής πρέπει να είναι άνθρωπος εγνωσμένου καλλιτεχνικού κύρους με όραμα και εμπειρία στο χώρο της τέχνης, και η θέση του προτείνουμε να γίνει αντικείμενο δημόσιας προκήρυξης με διαφανή κριτήρια και έγκυρες διαδικασίες.

Η ΔΗΜΑΡ Πειραιά θα καταθέσει τις επόμενες μέρες τις προτάσεις της προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της προγραμματικής σύμβασης και του γενικότερου πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία του.