Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Στον "πάγο" η δακοκτονία

Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν στην αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας οι μεγάλες περικοπές των Μνημονίων στις προσλήψεις παγιδοθετών και γεωπόνων-τομεαρχών, τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πριν από τέσσερα χρόνια στο νομό Χανίων προσλαμβάνονταν 198 παγιδοθέτες για τη δακοκτονία πέρυσι προσελήφθησαν μόλις 33. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση σχετικά και με την πρόσληψη γεωπόνων όπου από 26 στο παρελθόν, πέρυσι προσελήφθησαν μόλις 4.

Παράλληλα, οι γεωπόνοι της δακοκτονίας δεν διαθέτουν ούτε καν τη δυνατότητα μετακίνησης με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, καθώς δικαιούνται -ύστερα από τις περικοπές των Μνημονίων- μόλις 5 μετακινήσεις τον μήνα.

Κατά την διάρκεια της  σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης εμφανίστηκε πάντως αποφασισμένος να ασκήσει πιέσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να αυξηθούν οι προσλήψεις παγιδοθετών και γεωπόνων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των μεγάλων περικοπών κινδυνεύει να απαξιωθεί στη συνείδηση των αγροτών το δημόσιο σύστημα δακοκτονίας.
-------------------------
Πηγή:  paseges.gr
-------------------------