Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-01-2013

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας, μαζί με κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής του Ιλίου και με την Επικεφαλής Συντονίστρια της Δράσης κα Μίκα Παππά-Σέβου, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 25/01/2013 το Νοσοκομείο «Αττικόν». 

Είχαν συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ηλία Λαμπίρη, με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα των Εργαζομένων κ.κ. Ι. Παλαγιανάκο και Μιχάλη Ρίζο, καθώς και με τις Προϊσταμένες του Παθολογικού και Υπευθύνους άλλων Τομέων. 

Συζήτησαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, και τα οποία έχουν σχέση με την μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού και άλλου προσωπικού.

Λόγω των ελλείψεων αυτών, από τα 14 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν μόνο τα 6-7. 

Εκατό κλίνες δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα, το Νοσοκομείο να είναι γεμάτο ράντζα, πράγμα που αποβαίνει πολλές φορές εις βάρος της υγείας των ασθενών.

Επίσης, συζήτησαν την έλλειψη αναλώσιμου υλικού, καθώς και το ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν καιρό για την υπερωριακή απασχόληση τους.

Ο κ. Μελάς τόνισε ότι δεν επιτρέπεται ένα Νοσοκομείο όπως το «Αττικόν» να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα και ότι θα φροντίσει να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του, για το καλό των ασθενών, αλλά και των εργαζομένων.