Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Και το όνομα αυτού: «Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας»

“ Γιατροί ΕΣΥ: "Απόλυτη η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Λακωνία" ”

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας καταγγέλει την υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία τα δύο Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων έγιναν ένα…

«Πάμε στο άγνωστο …χωρίς ελπίδα!» τονίζουν οι γιατροί. «Με την υπουργική απόφαση.123794/31/12/2012(ΦΕΚ 3486/Β΄/2012) η Λακωνία δεν έχει πλέον δύο νοσοκομεία αλλά ένα που τα μέλη του απέχουν μεταξύ τους  70 χλμ.»

Οι γιατροί του ΕΣΥ εκτιμούν ότι «με ακρωτηριασμένα οργανογράμματα, σφαγιαστική μείωση του κονδυλίου των εφημεριών και ένα απίστευτο αλαλούμ όσον αφορά τη διοικητική διευθέτηση του εγχειρήματος»  οδηγούμαστε στην απόλυτη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Λακωνία.

Από την 1/1/2013 το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας λειτουργεί χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς ΑΦΜ, με διπλές διευθύνσεις σε πολλούς τομείς και έχει αδυναμία διεκπεραίωσης  και επίλυσης ακόμα και απλών προβλημάτων..

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε γενική τους συνέλευση τις αμέσως επόμενες μέρες θα σταθμίσουν τις δυσάρεστες εξελίξεις και θα αποφασίσουν την αντίδρασή τους στη διαφαινόμενη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Ν. Λακωνίας.

Απ’ ότι φαίνεται το στοιχειώδες αγαθό της Υγείας των Λακώνων παζαρεύεται στην αγορά του Μνημονίου.
-------------------------------
Πηγή: notospress.gr
-------------------------------