Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Φορολογικό Νομοσχέδιο



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-01-2013
Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στη Βουλή για το Φορολογικό Νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων τόνισε:

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι οι τελευταίες Κυβερνήσεις, με την εφαρμογή των Μνημονίων και την υπακοή στην Τρόικα και το ΔΝΤ έχουν εξαθλιώσει σε υπέρτατο βαθμό τον Ελληνικό Λαό.

Πάνω από 20.000 άτομα είναι άστεγοι. Το 31% του Ελληνικού Λαού, δηλαδή 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν στο όριο της φτώχειας. Το 15,2% αδυνατεί να καλύψει βασικά υλικά αγαθά όπως την θέρμανσή του, την διατροφή του και οτιδήποτε άλλο είναι αναγκαίο. Κάθε μήνα γίνονται 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους. Ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών σιτίζονται από συσσίτια, κυρίως της Εκκλησίας αλλά και των Δήμων. Ακόμη, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στα σχολεία με τις λιποθυμίες παιδιών εξαιτίας της ασιτίας τους. 

Η πραγματικότητα είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού Λαού ζει στο σκοτάδι, στο κρύο και στον υποσιτισμό. 

Τα 2 τελευταία χρόνια ο τζίρος της αγοράς έχει μειωθεί πάνω από 25%, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι άνεργοι σήμερα να έχουν ξεπεράσει το 1.500.000 και καθημερινά να αυξάνονται.  

Αυτά και πολλά άλλα προβλήματα έχουν χτυπήσει τον Ελληνικό Λαό και θα έπρεπε η Κυβέρνηση να έχει κοιτάξει με κάποια ευαισθησία τον Ελληνικό Λαό.
Δυστυχώς όμως και με το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητάμε θα επέλθουν και άλλα βάρη, θα επέλθει κι άλλη εξόντωση και άλλη εξαθλίωση και αυτό διότι μας το επιβάλλουν οι δανειστές μας και η Κυβέρνηση υπακούει με σκυμμένο το κεφάλι.

Οι μικρομεσαίοι οικονομικά εξοντώνονται και οι μεγαλοφοροφυγάδες ή τα μαύρα λεφτά δεν ελέγχονται. Το στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ περιεφέρετο από χέρι σε χέρι ή από συρτάρι σε συρτάρι και κανείς, επί δύο χρόνια, δεν έκανε κανέναν έλεγχο.

Αναφέρεται στο Νομοσχέδιο ότι για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής είναι 22% και για μέχρι 42.000 ο φορολογικός συντελεστής είναι 32%. Με τη φορολόγηση αυτή δεν κινείται χρήμα στην αγορά, δεν θα υπάρξει τόνωση της αγοράς. Θα έπρεπε να αφαιρείται το ποσό των χρημάτων που κατατίθεται με αποδείξεις, διότι το κράτος κερδίζει από τις αποδείξεις το 23% λόγω ΦΠΑ. Με την πολιτική αυτή και η αγορά θα εκινήτο περισσότερο και τα έσοδα του Κράτους θα ήταν περισσότερα. 

Ακόμη, η πολύτεκνη οικογένεια δε στηρίζεται και δυστυχώς επιβάλλονται νέες περικοπές. Λόγω της πολιτικής που ακολουθήθηκε, οι γεννήσεις παιδιών κατά το 2011 ελαττώθηκαν κατά 25.000, το 2012 θα είναι πολύ περισσότερες.

Μεγάλη επίθεση έχει γίνει στην ακίνητη περιουσία, με φόρους και χαράτσια με αποτέλεσμα να έχει ισοπεδωθεί ο κατασκευαστικός κλάδος και πίσω από αυτόν υπάρχουν δεκάδες επαγγέλματα και χιλιάδες εργαζόμενοι που σήμερα είναι άνεργοι.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τελευταία λόγω της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι η δημιουργία αιθαλομίχλης με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των Ελλήνων πολιτών. Γι αυτό κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή και ο κ.Μαριάς τροπολογία, ότι επιβάλλεται να πέσει η τιμή του πετρελαίου, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα υγείας σε πνευμονοπαθείς, καρδιοπαθείς, μικρά παιδιά κλπ.

Και ο κ.Μελάς κατέληξε:
Προσωπικά, αλλά και το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καταψηφίζει το Φορολογικό αυτό Νομοσχέδιο, διότι εμείς θέλουμε μια πολιτική που να δώσει ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό Λαό και όχι συνεχώς να αυξάνεται η εξαθλίωσή του.