Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.......


Οταν πέρυσι τέτοια μέρα αλληλοευχόμασταν «καλή χρονιά», όλοι ήλπιζαν ότι έστω και σε ένα μικρό ποσοστό οι ευχές ίσως να έπιαναν τόπο.
Μάταια όμως, ουδείς εισακούστηκε από το πνεύμα των ημερών. Το 2012 για 366 μέρες μας ταλαιπώρησε όσο... μπορούσε.

Βέβαια, και αυτό τι μπορούσε να κάμει; Μια απλή χρονιά ήταν. Αλλοι ευθύνονταν (και ευθύνονται βεβαίως, βεβαίως) για τα κακά που ταλαιπώρησαν και θα ταλαιπωρούν και για το 2013 τη χώρα και τους κατοίκους της.

Μνημόνια, περικοπές, ανεργία και αυτοί οι περίεργοι του ΔΝΤ μας έγιναν (κακή) συνήθεια. Τόσο που πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί που αντιδρούν.

Και αυτό είναι το χειρότερο. Αλήθεια, οι αγανακτισμένοι τι έγιναν;
Πώς γίνεται να βρίσκεται κάποιος στους δρόμους καθημερινά στα πρώτα μέτρα και τώρα που τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα να σιωπά;
Τόσο πολύ χάθηκε πια η ελπίδα ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Η Ελλάδα των χαμόγελων έγινε η Ελλάδα της κατάθλιψης. Και η κρίση μας έβγαλε τον πιο κακό εαυτό μας. Οδήγησε σε ακραίες καταστάσεις, συμπεριφορές και αποφάσεις.

Έχουμε περάσει πια στην περιοχή της απόγνωσης και στο χωροχρόνο της αμνησίαςς.
Η «αμνησία» μάς έκανε ξενοφοβικούς, οδήγησε στην άνοδο της ακροδεξιάς. Ξεχάσαμε αυτό που πετυχημένα κάποιος έγραψε σε έναν τοίχο: «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;». Κι όμως...

Να φύγει το 2012, να πάει αλλού. Αλλωστε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και σε αυτό οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Η κρίση, εντούτοις, είναι σαν τους φόρους. Δεν τους πιάνει όλους. Η μόνη διαφορά, άλλωστε, στη διαφθορά είναι στο... μέγεθος. Στα χρόνια που οι αγελάδες ήταν τετράπαχες, μιλούσαμε με εκατομμύρια.
Τώρα πέσαμε (όπως τώρα στο ΕΟΤ) στα... ψωροχιλιάρικα.

Και να έρθει, λοιπόν, το 2013 τι θα αλλάξει;
Απολύτως τίποτα.

Αλλά για καλό και μόνο το βραδάκι ας πούμε ξανά το «καλή χρονιά».

Πού ξέρεις, μπορεί φέτος το πνεύμα των ημερών να μην είναι... κουφό και κάτι να προσφέρει τις επόμενες 365 μέρες.
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------

Η Σελίδα μας θα ήθελε να απευθύνει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους μας τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους και την ανάγνωση της σελίδας μας μέχρι σήμερα και να ευχηθεί ακόμη μία φορά ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ πάντα με υγεία και ελπίδα.........