Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σύλληψη 55 λαθρομεταναστών και του διακινητή τους στη Μάνη

“ Σε βάρος των 33 από αυτούς θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους ”

ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Πενήντα πέντε λαθρομετανάστες εντόπισαν αστυνομικοί του ΑΤ Αρεόπολης, σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας, 7/1, στο Πόρτο Κάγιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους αλλοδαπούς, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την χώρα, ενώ σε βάρος των 33 από αυτούς θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, γιατί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Επίσης, συνελήφθη ένας 26χρονος Αφγανός, ο οποίος φέρεται να μετέφερε παράνομα τους μετανάστες και να διευκόλυνε την έξοδό τους από τη χώρα.

Οι 55 μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και το Μπαγκλαντές, εντοπίστηκαν στη διασταύρωση των δρόμων Κότρωνα - Πόρτο Κάγιο και Λάγιας - Αχιλείου, στο Πόρτο Κάγιο. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα, με δύο οχήματα, το ένα εκ των οποίων οδηγούσε ο 26χρονος Αφγανός, με σκοπό να εξέλθουν παράνομα από ερημική παραλία της περιοχής στην Ιταλία.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί στο σημείο από την Αθήνα, με δύο οχήματα, από τα οποία το ένα οδηγούσε ο 26χρονος, με σκοπό να εξέλθουν παράνομα από την χώρα για Ιταλία, μέσω θαλάσσης, από ερημική παραλία της περιοχής. Τα οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.

Εξάλλου, το μεσημέρι της Τρίτης, 8/1, στο πλαίσιο διενέργειας εντατικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή Γυθείου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, στην επαρχιακή οδό Λάγιας – Πόρτο Κάγιο του δήμου ανατολικής Μάνης, δύο ακόμη αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι, επίσης, πρόκειται να μεταφερθούν και να παραδοθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.
-----------------------------
Πηγή: notospress.gr
-----------------------------