Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 22/1/2013

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 21-1-2013, σε τακτική συνεδρίαση υπό την προεδρία του Προέδρου του Λάζαρου Βέζου. 

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θ. Κουκούλης, οι αρχηγοί των Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Π. Πρωτοψάλτης και Β. Πρωτοψάλτης, οι αντιδήμαρχοι Μ. Πρωτοψάλτης και Ν. Μεγαλοκονόμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ε. Κασιμάτης, Π. Αλεβιζόπουλος, Σ. Βενέρης, Σ. Αλοίζος, Α. Λαχανάς, Κ. Καρύδη, Α. Κορώνη, Γ. Κομηνός, Δ. Φατσέας και Μ. Λουράντος.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν επτά με κύριο θέμα την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2013.

Συζητήθηκαν και τρία θέματα προ ημερησίας διάταξης. Το πρώτο αφορούσε την συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων στο πρόγραμμα "Δημιουργία Δομών για την άμεση καταπολέμηση της Φτώχειας".

Το δεύτερο αφορούσε την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών δύο (2), διοικητικών υπαλλήλων ΔΕ και ενός (1) βρεφονηπιοκόμου ΤΕ με διάρκεια έντεκα (11) μηνών.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η συζήτηση επεκτάθηκε στις λεπτομέρειες του Τεχνικού Προγράμματος. Από την πλευρά της, η πλειοψηφία ισχυρίστηκε ότι με το προτεινόμενο Τ.Π. ο Δήμος ανταποκρίνεται στην κάλυψη των προβλημάτων σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, δίδεται η δυνατότητα απορρόφησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων για μεγάλα έργα που έχουν ωριμάσει και συμπεριλαμβάνονται στο Τ.Π., και τέλος εξασφαλίζεται η οικονομική ισορροπία του Δήμου.
 Το Τ.Π. ξεπέρασε τα 5.000.000€ και είναι αυξημένο κατά 1.000.000€ περίπου, σε σχέση με το Τ.Π. του 2012.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της, ζήτησε διευκρινήσεις για τα έργα πού είχε αντίρρηση, όπως την προμήθεια και τοποθέτηση στα Αντικύθηρα, αντιγράφου του Εφήβου των Αντικυθήρων, κατέθεσε τις προτάσεις της, και τελικά το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως τελικά διαμορφώθηκε εγκρίθηκε ομόφωνα από όλους τους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους, τους προέδρους και εκπροσώπους των Κοινοτήτων.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα ήταν η εκλογή τού νέου ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Νέος πρόεδρος ορίσθηκε ο Αντώνης Λαχανάς, ενώ τακτικά μέλη εξελέγησαν, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Καλλιόπη Καρύδη, Γεώργιος Κ. Κομηνός, Βρεττός Πρωτοψάλτης, ο Λιμενάρχης Καψαλίου Γιώργος Καλλίγερος, και οι Δημότες, Παναγιώτης Στάθης, Ανδρέας Κοντολέων, Στράτος Σταματάκος, καί Κυριάκος Κατσούλης.

Συνεχίστηκαν και σήμερα Τρίτη 22-1-2013 οι έρευνες για την ανεύρεση του άτυχου ηλικιωμένου που έχει εξαφανισθεί από τη προηγούμενη εβδομάδα.

Μαζί με τους άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θ. Κουκούλης και ο αντιδήμαρχος Μ. Πρωτοψάλτης με εργαζόμενους στο Δήμο, καθώς και ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κυθήρων Νίκος Βάρδας, επικεφαλής ομάδας κυνηγών του νησιού.
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Καραβά αλλά απέβησαν άκαρπες. Θα συνεχιστούν την Πέμπτη με τη ενίσχυση κλιμακίου της ΕΜΑΚ.
---------------------------
Πηγή:  kythira.gr
---------------------------