Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Συνέντευξη Τύπου και Ομιλία της Βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, στη Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Καλαμάτας.



Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Α΄ Πειραιά


                                                 Πειραιάς, 21/12/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνέντευξη Τύπου και Ομιλία της Βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, στη Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Καλαμάτας.

Συνέντευξη Τύπου και Ομιλία στη Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Καλαμάτας παραχώρησε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. 

Η βουλευτής ενημέρωσε τους ακροατές για την πολιτική κατάσταση και τη θέση της ΔΗΜΑΡ στη συγκυβέρνηση, ενώ αποτύπωσε τις προκλήσεις και τις νέες κατευθύνσεις στις οποίες καλείται να απαντήσει και να ακολουθήσει το κόμμα. Σημείωσε πως στόχος είναι να προωθηθούν γρήγορα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις από την τρικομματική κυβέρνηση που την χαρακτήρισε «εθνικής σωτηρίας», ενώ δήλωσε πως από την αρχή του επόμενου έτους η Δημοκρατική Αριστερά θα εντείνει τις προσπάθειες της για μια σειρά από θέματα όπως είναι η ''κάθαρση'' του πολιτικού συστήματος, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και άλλα. 

Η Μαρία Ρεπούση αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού όπου η ΔΗΜΑΡ μπορεί να λειτουργήσει καθοριστικά. Τόνισε όμως πως αυτό θα πρέπει να γίνει με κανόνες και αυτό είναι αντικείμενο διαλόγου ανάμεσα στις κινήσεις που αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά σ’ αυτόν το χώρο.