Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σημαντικές ανακοινώσεις για έργα στη Λακωνία - «Όχι» από την περιφέρεια στην ανάπτυξη αιολικού πάρκου στη Μάνη

Με αφορμή ερώτηση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για ανάπτυξη αιολικού πάρκου στα βουνά της Μάνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ότι το περιφερειακό συμβούλιο έχει αποφασίσει αρνητικά σε οποιαδήποτε χωροθέτηση αιολικού πάρκου στη Μάνη, εφόσον δεν έχει προηγηθεί σχετική χωροταξική μελέτη.


«Η Λακωνία μέχρι χθες υπήρξε παραμεθόριος περιοχή, καθώς η θαλπωρή της κεντρικής κυβέρνησης υπήρξε παντελώς απούσα. Αυτή τη στιγμή συντελείται κοσμογονία έργων μετά το ενδιαφέρον και την κινητικότητά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι, «όταν αναλάβαμε βρήκαμε τρία μεγάλα έργα σε κατάρρευση, με κόστος 50 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε χρέος να τα ολοκληρώσουμε και να τα αποδώσουμε στους πολίτες».

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι η παράκαμψη της Σπάρτης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και στόχο να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν μείνει ημιτελή. Στο σχεδιασμό αυτό, είπε, έχει ενταχθεί και ένα υποέργο, που αφορά τη σύνδεση της παράκαμψης με τον πολεοδομικό ιστό της Λακωνικής πρωτεύουσας.

Επιπρόσθετα ενημέρωσε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα είναι έτοιμη και απολύτως ασφαλής η παράκαμψη των Βουτιάνων, επί της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, που κατέρρευσε λίγο καιρό αφότου παραδόθηκε, με κόστος 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με τη διαχείριση της περιφέρειας, όταν η μελέτη προέβλεπε κόστος της τάξης των 25 εκατομμυρίων.
-----------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-----------------------