Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ακτοπλοϊα:"Μας δημιουργεί τρόμο η συνδιαχείρηση πλοίων από τους δημόσιους οργανισμούς"

 «Το χτίσιμο πλοίων με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα που ακούμε ότι επιχειρείται νομίζω δεν πρόκειται να συμβεί τουλάχιστον στα επόμενα χρόνια» Τα λόγια ανήκουν στον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλη Σακέλλη ο οποίος αναφέρεται στα κυβερνητικά σχέδια για συνδιαχείριση πλοίων από τους δημόσιους οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Αυτό όμως που μας προβληματίζει και δεν κατανοούμε είναι το γεγονός ότι κάποιοι σκέφτονται δρομολογήσεις πλοίων που θα χτιστούν με επιδοτήσεις, τα οποία θα ανταγωνιστούν τα πλοία που είναι σήμερα δρομολογημένα και τα οποία δεν τα έχει επιδοτήσει κανείς. Θα έλεγα ότι εάν οι δημόσιοι οργανισμοί ή η τοπική αυτοδιοίκηση επιθυμούν να συνδιαχειρίζονται πλοία -προοπτική που σαν Έλληνες πολίτες μας δημιουργεί τρόμο μόνο που το ακούμε - τότε θα έλεγα να αγοράσουν τα εξαιρετικά πλοία που είναι σήμερα ήδη δρομολογημένα στις γραμμές μας.» και προσέθεσε:

«Επειδή είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα είναι καλό να αποφεύγουμε θεωρητικές τοποθετήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνουμε τον χρόνο μας και να μας αποπροσανατολίζουν από την πραγματικότητα.

Ο κίνδυνος και οι συνέπειες της κρίσης στην Ακτοπλοΐα μας ήδη είναι ορατά. Ήδη παρατηρείται οριστική διακοπή των δρομολογίων εταιρειών που παραδοσιακά δραστηριοποιούνται στον κλάδο, καθώς επίσης και η ακινησία ή ναύλωση ή πώληση πλοίων».
----------------------------------------
Πηγή: protothema.gr
----------------------------------------