Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Βενιάμης: Ανοίγουν θέσεις απασχόλησης.

Μέχρι και 150.000 θέσεις εργασίας μπορεί να αναπτυχθούν στο σύνολο του ναυτιλιακού τομέα της χώρας μας τα επόμενα τρία χρόνια στο βαθμό που υιοθετηθεί η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και προβλέπει τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασιών στη ποντοπόρο ναυτιλία και στον κλάδο των σκαφών αναψυχής.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη οι ατομικές συμβάσεις εργασίας καθιστούν ανταγωνιστικά τα ελληνικά κατώτερα πληρώματα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση τόσο από πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας όσο και από σκάφη αναψυχής. Βάση για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας θα είναι η διεθνής σύμβαση ναυτικής εργασίας της ITF διευκρίνισε στη «Ν».

Εξάλλου μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε και στην ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και της ίδρυσης ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης. Τέλος σημείωσε ότι ο εφοπλισμός δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με καμία κυβέρνηση. Προσπαθούμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια, τόνισε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε, καλή και χρήσιμη τη συνάντηση των εκπροσώπων της Ένωσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα, Αλέξη Τσίπρα.
-----------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
-----------------------------