Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σε δημόσια διαβούλευση από το ΥπΑΑΤ το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα φυτοφάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε μέχρι την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου του 2012, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την επίτευξη της ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση «παρακαλείται κάθε ενδιαφερόμενος με την πρότασή του και τα σχόλιά του να συμβάλει στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, επισημαίνει το ΥΠΑΑΤ». Πρώτος στόχος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης είναι η θέσπιση συστήματος κατάρτισης στο οποίο να έχουν πρόσβαση οι επαγγελματίες χρήστες.

«Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη δεσμευτική προθεσμία για την κατοχή πιστοποιητικού σε συνδυασμό με την έλλειψη των απαραίτητων γνώσεων από σημαντικό ποσοστό των χρηστών γεωργικών φαρμάκων, η έκταση του συστήματος πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να καλύψει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας και το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων. 

Η κάλυψη αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2014», αναφέρει η πρόταση του Σχεδίου Δράσης.

Επίσης σύμφωνα με αυτή: Το σχέδιο δράσης για την κατάρτιση στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων αφορά τις παρακάτω απαιτούμενες δράσεις:

Α. Κατάρτιση των επαγγελματιών χρηστών στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων
Β. Κατάρτιση των διανομέων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και
Γ. Κατάρτιση των απασχολούμενων στην παροχή συμβουλών για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων
Δ. Χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες
---------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------------