Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

« Μεγάλο πρόβλημα με τις περικοπές και τη φορολόγηση της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας»



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΡΟΣ
ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΘΕΜΑ: « Μεγάλο πρόβλημα με τις περικοπές και τη φορολόγηση της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας»

Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση και τις οδηγεί με βεβαιότητα σε εξόντωση και εξαθλίωση. 

Μετά την μείωση ή κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, προχωρεί τώρα και σε μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης, λες και είναι μειονέκτημα το να είναι μια οικογένεια πολύτεκνη ή τρίτεκνη. 

Φυσικά, σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου για έλεγχο των πολυτέκνων, κανείς δε φέρνει αντίρρηση. Έλεγχος να γίνεται, όχι όμως, με πρόφαση τον έλεγχο, να οδηγούνται σε εξαθλίωση οι πραγματικά τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι, τα πολυτεκνικά επιδόματα, δεν αποτελούν απλά και μόνο κοινωνικά επιδόματα, αλλά και ισχυρό δημογραφικό κίνητρο. 

Με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα αποτρέψει τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν τρίτο ή τέταρτο τέκνο.

Λόγω της πολιτικής αυτής των τελευταίων ετών, κατά το έτος 2011 είχαμε μείωση των γεννήσεων κατά 25.000 παιδιά και, φυσικά, με τα μέτρα που εξαγγέλλονται, θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη μείωση τα επόμενα χρόνια.

Με τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με την αναχώρηση πολλών νέων παιδιών στο εξωτερικό, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών, διερωτάται πλέον κανείς, ποια θα είναι η Ελλάδα του μέλλοντος.

Μήπως, οι εντολοδόχοι των πολέμιων της χώρας μας, δεν θέλουν νέα Ελληνόπουλα και πρόθεσή τους είναι να καταντήσουν την πατρίδα μας χώρα των μεταναστών και λαθρομεταναστών;

Μετά ταύτα ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.      Θα λάβετε τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να αποτρέψετε την εξόντωση των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών;
2.      Θα ανακαλέσετε όλα τα δυσβάστακτα μέτρα που πλήττουν τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ώστε να μη μετατραπεί η Ελλάδα του μέλλοντος, σε χώρα λαθρομεταναστών και μεταναστών;

                                                                                                   Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
05-12-2012
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ