Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. από τον Ανδρέα Λοβέρδο

Τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με την ονομασία Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.) ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία καταρρέει η ελληνική οικονομία και οι τρομακτικές επιπτώσεις της για την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών είναι εν πολλοίς συνέπεια της ευδαιμονικής Δημοκρατίας, του σκοτεινού προσώπου της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στον γκρεμό. Πλην όμως, θέλοντας και μη, άνοιξαν τα μάτια μας. Είδαμε από τί πάσχουμε ακριβώς. Κανείς δεν μπορεί πλέον να πει πως δεν βλέπει», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο http://rikssy.gr/ .

«Πολιτικοί και κόμματα μιλούν ασταμάτητα για την κατεπείγουσα ανάγκη ενός εθνικού προγράμματος εξόδου από την κρίση, το οποίο όμως, ούτε καταρτίζεται, ούτε εφαρμόζεται. Αναλάβαμε να το καταρτίσουμε και ήδη εργαζόμαστε με πίστη και αφοσίωση. Πρόκειται για ένα σχέδιο άμεσης δράσης. 

Ο πολίτης που ταλαιπωρείται θέλει σχέδια για το αύριο, που να αρχίζουν από το σήμερα», τονίζεται στο ίδιο κείμενο και συμπληρώνεται: «Είμαστε σοσιαλδημοκράτες και συνεπώς βασικό μας μέλημα είναι το κοινωνικό κράτος και οι δίκαιες ρυθμίσεις στη λειτουργία της αγοράς. Ταυτοχρόνως, ο ριζοσπαστισμός είναι η έκφραση της πολιτικής μας βούλησης και η ενοποιητική μας δύναμη. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αμέσως σε πολιτικές, οικονομικές και θεσμικές αλλαγές».

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποίο θα ανήκει στο σοσιαλδημοκρατικό χώρο και θα επιχειρήσει να μιλήσει στην πλειοψηφία του λαού.

« Πρέπει να μπούμε σε μια διεργασία, να μας ακούει το 100% του ελληνικού λαού, όχι το 5% που ακούει το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν θέτει τον εαυτό του εκτός ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν θα απαντήσει κάτι τέτοιο μέσω ραδιοφώνου.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη και δεν πρέπει να φοβάται, καθώς έχει πλειοψηφία για να πορευθεί.

«Δεν κρύφτηκα ποτέ... Βγήκα και είπα γιατί πρέπει να στηρίξουμε τη χώρα και την κυβέρνηση. Από εμένα δεν έχει να φοβάται κανένας. Απλά δεν δέχομαι ανταλλάγματα».

Η ιδρυτική διακήρυξη περιλαμβάνει επίσης τα ακόλουθα:

- «Δεν αρκεί να δηλώνεις ευρωπαϊστής. Ήδη η πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης συμπεριφέρεται με "ευρωσκεπτικισμό", σε μία στιγμή που η ευρωπαϊκή ιδέα θα έπρεπε να αποτελεί το δραστικότερο κίνητρο στο ξέφραγο αμπέλι της παγκοσμιοποίησης. Ο ευρωπαϊστής δεν μπορεί να θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του βραχυπρόθεσμου οικονομικού, κρατικού ή κομματικού κέρδους και γι' αυτό οφείλει να κατανοεί την ανάγκη ριζοσπαστικών αλλαγών στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την ανάγκη μιας κοινωνικής ένωσης. Ταυτοχρόνως, ως Έλληνας πρέπει να συναισθάνεται πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή μας στον κεντρικό ευρωπαϊκό συσχετισμό δυνάμεων, παρά τις σημερινές του διαιρέσεις».

- «Απευθυνόμαστε με θάρρος και πίστη στους ανέργους, σε αυτούς που φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους, στους εργαζόμενους του πρωτογενούς τομέα και σε αυτούς που θέλουν να εργαστούν σε αυτόν, στους επιχειρηματίες που καταδικάζουν τον παρασιτισμό και την αισχροκέρδεια, στις υγιείς δυνάμεις του δημόσιου τομέα, στους υπαλλήλους που εντάχθηκαν στο Δημόσιο μέσω εξετάσεων και των Εθνικών Σχολών, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη στοργή και τη μέριμνα του κράτους και, πρώτα από όλους, στις νέες και τους νέους. Θέλουμε η Ελλάδα της δημιουργίας να νικήσει την άλλη πλευρά μας, τη σκοτεινή, την παρασιτική και να επικρατήσει το ελληνικό πρόσωπο της προκοπής, της αξιοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Η διοικούσα επιτροπή της Κίνησης αριθμεί 17 μέλη - μη πολιτικά πρόσωπα, πλην του Ανδρέα Λοβέρδου. Στο http://rikssy.gr/ υπάρχει ειδική φόρμα που δίνει τη δυνατότητα υπογραφής της ιδρυτικής διακήρυξης. «Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει τη διακήρυξη», είναι το λιτό μήνυμα του κ. Λοβέρδου.
--------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
--------------------------