Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πήγε στο χωράφι του να μαζέψει ελιές και του είχαν κόψει τα δέντρα οι κλεφτοδεντράδες...

Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για περιπτώσεις που άγνωστοι κόβουν ολόκληρα δέντρα από ελιές σε χωράφια, τόσο στη Λακωνία όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Μάλιστα όπως γράφουν και στο site της ΠΑΣΕΓΕΣ, ένας αγρότης "σε χωριό κοντά στην Ηγουμενίτσα, αναγκάζεται και φυλάει σκοπιά όλη νύχτα, για να μη του κόψουν τα ελαιόδεντρα. Την έπαθε μια φορά, δεν θέλει να την ξαναπάθει".

Εδώ στη Λακωνία, ένας επιχειρηματίας μας κατήγγειλε το γεγονός, πως πήγε να μαζέψει τις ελιές σε ένα μικρό χωράφι του στο Δήμο Σπάρτης και διαπίστωσε πως οι ελιές (δέντρα) που θα μάζευε, εξαφανίστηκαν...

Σε όλες τις περιπτώσεις εικάζεται πως η κοπή των ελαιοδέντρων γίνεται από ανθρώπους που είτε κόβουν τα δέντρα σε ξύλα για να τα χρησιμοποιήσουν στο τζάκι τους και να ζεσταθούν, είτε είναι οργανωμένες σπείρες που κόβουν τα δέντρα και στη συνέχει πουλάνε τα ξύλα.

Τέλος σύμφωνα με την έρευνά μας, διαπιστώνουμε πως στην προτίμηση των "κλεφτοδεντράδων" έρχονται πρώτα τα δέντρα που είναι εγκαταλελειμμένα ή ακαλλιέργητα για χρόνια και κοντά σε δασικές περιοχές. Όμως αν σφίξουν τα πράγματα οικονομικά και καιρικά, ίσως δούμε τα βράδια να εξαφανίζονται ολόκληρες δενδροκαλλιέργειες!!!
---------------------
Πηγή: apela.gr
---------------------