Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση σε συνέντευξη τύπου για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.



Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Α΄ Πειραιά


                                                  Πειραιάς, 21/12/2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παρέμβαση της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση σε συνέντευξη τύπου για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι το Λιμάνι της Αγωνίας για το μέλλον και τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (ΔΘΠ) η βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, προέβη στην παρακάτω παρέμβαση.

«Θα ήθελα καταρχάς να χαιρετήσω την πρωτοβουλία του Λιμανιού της Αγωνίας και να τους συγχαρώ για τη δράση και τη δουλειά που έχουν κάνει για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το θέμα αυτό μας έχει απασχολήσει και στον Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ. Θεωρούμε την αναβίωση του ΔΘΠ πολύ μεγάλης σημασίας για τη λειτουργία της πόλης όχι μόνο από πολιτιστική άποψη αλλά και κοινωνική και οικονομική. 

Η ΔΗΜΑΡ θα συμφωνούσε με τη δημιουργία ενός Οργανισμού Θεάτρου Πειραιά αλλά δυστυχώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα αυτό δεν μας επιτρέπεται. Η λύση που υιοθετήθηκε – αυτή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) - ήταν σχεδόν επιβεβλημένη. Ενδεχομένως θα μπορούσε με την προσθήκη ειδικού άρθρου στο καταστατικό του ΟΠΑΝ να ρυθμίζεται η διαχείριση της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. 

Η Προγραμματική Σύμβαση που συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να θέσει ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, χωρίς όμως να εισέρθει σε λεπτομέρειες που ίσως αργότερα λειτουργήσουν περιοριστικά για το έργο του. Πρέπει επίσης τα μέλη που θα απαρτίζουν το 7μελές Συμβούλιο του ΔΘΠ να υποδεικνύονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων από τα συμβαλλόμενα μέρη και όχι να ορίζονται από αυτά. 

Η ΔΗΜΑΡ οραματίζεται ένα Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά που αποτελεί εστία πολιτισμού όχι μόνο για τη χώρα, μια εστία πολιτισμού που θα εξελιχθεί σε κόμβο ενός δικτύου πολιτιστικών δράσεων. Θα είμαστε στο πλευρό των κινήσεων της πόλης, ώστε όλα να πάνε καλά και να λειτουργήσει το ΔΘΠ το συντομότερο δυνατό με τον πλέον άρτιο τρόπο.»