Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πληροφοριακό σημείωμα:

Προχθές μία αξιόλογη φίλη συμπάσχουσα για το γνωστό ζήτημα τις καθαίρεσης των φωτογραφιών και των πινακίδων από την αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, μας πληροφόρησε  ότι  επανατοποθέτησαν τις φωτογραφίες των μεγάλων ευεργετών μας Νικολάου και Μελπομένης Λιβανού και των γονέων της Δημητρίου και Μαρίας Στάη στη μνήμη των οποίων η κόρη τους με τον άνδρα της διέθεσαν περίπου 1.250.000 δραχμές και μας τελείωσαν την αίθουσα (το Δ/Σ. είχε κατασκευάσει μέρος της σκελετοκατασκευής). 

Χαρήκαμε πάρα πολύ όλοι  εμείς οι διαφωνήσαντες με την καθαίρεση  και συγχαίρουμε   για την κίνηση αυτή του Δ/Σ του Συνδέσμου ευχόμενοι ταυτόχρονα γρήγορα να μάθουμε ότι επανήλθαν σε ανάλογη εμφανή θέση και οι πινακίδες.

Με την ευκαιρία και προς ενημέρωση όλων όσων συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια επαναφοράς, πληροφορώ ότι ναι μεν οι φωτογραφίες δεν μπήκαν στην ίδια ακριβώς θέση στην οποία ήταν αναρτημένες 40 και  χρόνια, όμως η νέα θέση που είναι αυτή των πινακίδων είναι  σωστή,  τις αναδεικνύει καλύτερα και δένουν αρμονικότερα με το χώρο. 

Ύστερα από αυτά και επειδή η πινακίδα των ευεργετών των λιμενικών έργων πρωτοαναρτήθηκε στη παλιά αίθουσα αφού τότε δεν υπήρχε η καινούργια -στην εμφανή θέση δίπλα στη σκηνή, στα δεξιά της- και ακόμη επειδή  όταν από το 1971 μεταφερθήκαμε στη νέα Αίθουσα και δεδομένου ότι ακόμη δεν είχαμε λάβει τις φωτογραφίες των ευεργετών, αναρτήσαμε και τις δύο πια  πινακίδες, (παλιάς και νέας αίθουσας) δεξιά και αριστερά της σκηνής και αργότερα  όταν παραλάβαμε τις φωτογραφίες αποφασίσαμε να αναρτήσουμε αυτές στη θέση των    πινακίδων και να μεταφέρουμε τις πινακίδες των ευεργετών σε θέση πάνω από την έξοδο κινδύνου του χώρου, εκεί που ήταν χρόνια και όπου μπήκαν τώρα οι φωτογραφίες.

Επειδή  όπως προαναφέρθηκε οι φωτογραφίες έδεσαν αρμονικά στην νέα τους  θέση, προτείνουμε όπως οι πινακίδες (παλαιάς και νέας αίθουσας) αναρτηθούν στην αρχική τους θέση δηλαδή δεξιά και αριστερά της σκηνής.

Με την ελπίδα ότι το Δ/Σ θα επανορθώσει πλήρως και θα μας δώσει το δικαίωμα όχι μόνο να διαγράψουμε την παρεξήγηση αλλά και  να του εκφράσουμε θερμά συγχαρητήρια, θα περιμένουμε έως τις εκλογές του Συνδέσμου, οι οποίες όπως μας είπαν θα γίνουν στις 10/ 1ου/ 2013.  

Φιλικά, για μεγάλο αριθμό μελών του Συνδέσμου,     

Μανόλης Δαπόντε Κύθηρα-Χώρα-.  16/12/2012.