Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Πρόβλημα για τους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυθήρων και τη μεταφορά και συγχώνευση στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης»



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΡΟΣ
ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα για τους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυθήρων και τη μεταφορά και συγχώνευση στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης» 

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων και δη στους επαγγελματίες, με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυθήρων και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης.

H ακτοπλοϊκή σύνδεση Νεάπολης - Κυθήρων αναστέλλεται κάθε χρόνο, για διάστημα 1-2 μηνών, για την ετήσια συντήρηση του πλοίου, με αποτέλεσμα, η σύνδεση Κυθήρων με την Πελοπόννησο να πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα. 

Η δε μετάβαση των πολιτών από τη Νεάπολη στη Σπάρτη είναι ιδιαίτερα προβληματική, αφού συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και σημαντική οικονομική επιβάρυνση, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διερχόμεθα.

Αναφέρεται ότι, περισσότερες από 40 φορολογικές συναλλαγές, απαιτούν τη φυσική παρουσία του πολίτη στη Δ.Ο.Υ. 

Σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα ο Δήμος Κυθήρων, αφού οι ταμειακές του υποχρεώσεις εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ., μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στερούμενος δικής του Ταμειακής Υπηρεσίας.

Ο Δήμος Κυθήρων δηλώνει ότι παραχωρεί δωρεάν το χώρο ιδιοκτησίας του, όπου στεγάζεται σήμερα η Δ.Ο.Υ. , με σκοπό να παραμείνει σε λειτουργία.

Εξάλλου, να τονιστεί ότι, η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. αναλογικά με τον πληθυσμό που εξυπηρετεί,  βρίσκεται στην 3η θέση Πανελλαδικά σε φορολογικά έσοδα. 

Γι αυτό, υπάρχει μεγάλη αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των διαφόρων Τοπικών Φορέων και των πολιτών, και δη των επαγγελματιών, που ζητούν να διατηρηθεί η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Κυθήρων.

Έτσι μόνο θα αποτραπεί το οξύτατο πρόβλημα, που είναι βέβαιο, ότι θα δημιουργηθεί στους πολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων, με τη μετακίνησή τους στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Θα δείτε με ιδιαίτερη ευαισθησία τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων των Κυθήρων και Αντικυθήρων;

2)     Θα φροντίσετε να παραμείνει σε λειτουργία η Δ.Ο.Υ. Κυθήρων, ώστε να αποτραπούν οι δυσάρεστες συνέπειες για τους κατοίκους των νησιών;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
05/12/2012
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ                   ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΟΣ