Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγραμμα κατά της ανεργίας υλοποιεί ο Δήμος Ευρώτα

«Αξιοποίηση Ελλήνων ανέργων σε αγροτικές εργασίες»

 

Σάρκα και οστά πήρε η πρωτοβουλία του Δήμου Ευρώτα για τη συγκέντρωση Ελλήνων εργατών γης. Εδώ και λίγες ημέρες, στο δήμο βρίσκονται δώδεκα άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, απασχολούμενα στη συλλογή πορτοκαλιών. Ο Δήμος Ευρώτα έχει φροντίσει, ώστε να τους παρασχεθεί ένα κατάλληλο πλαίσιο για την περαιτέρω προσαρμογή τους, κατά το χρονικό διάστημα της παραμονής τους.

Το πρόγραμμα «αξιοποίηση Ελλήνων ανέργων σε αγροτικές εργασίες», που συστάθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Γ. Γρυπιώτη, αποσκοπεί στο να τεθεί έστω και ένα μερικό και προσωρινό ανάχωμα στην ανεργία, αλλά και να προσελκυθεί και απορροφηθεί εργατικό δυναμικό που θα ανακτήσει την επαφή του με την αγροτική εργασία.

Ο κ. Γρυπιώτης, μάλιστα αυτές τις μέρες, βρίσκεται σε εκ του σύνεγγυς επαφές με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσει τη διάθεση απορρόφησης που υπάρχει από το Δήμο και να ενθαρρυνθούν επιπλέον άτομα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που κινείται σε αρχικό στάδιο, έχει όμως τη στήριξη του Δήμου Ευρώτα και την προοπτική συνέχισης, αφού πεποίθησή του δήμου είναι πως ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει στην ενασχόληση με τη γη και να επωφεληθεί απ’ αυτήν.
-------------------------
Πηγή:  lakonikos.gr
-------------------------