Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Απο το 2014 τα βιβλία στους αγρότες. .

Απο το 2014 θα εφαρμοστεί στους αγρότες η τήρηση βιβλίων και στοιχείων σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν εκπρόσωποι των αγροτών απο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θεοχάρη Θεοχάρη. 

Επίσης, αναγνωρίστηκε ότι μια κατηγορία αγροτών δεν θα συμπεριληφθεί, λόγω του ότι έχουν πολύ μικρά εισοδήματα. Όπως αναφέρθηκε στους αγρότες ο φορολογικός συντελεστής του 13% που θα μπει στα εισοδήματα του 2013, είναι ο μισός των υπολοίπων εισοδημάτων και προσιδιάζει πολύ προς τους συντελεστές φορολόγησης των μισθωτών, καθώς και ότι είναι από τους ευνοϊκότερους που θεσμοθετούνται με το νομοσχέδιο.

Το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων και αγροκτημάτων δεν συζητήθηκε στη σύσκεψη, γιατί δεν αποτελεί, σε αυτή τη φάση, αντικείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου και θα γίνει αργότερα όταν θα συζητηθεί η φορολόγηση της περιουσίας.

Για το θέμα του ΦΠΑ για το 2013 και για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου ο κ.Θεοχάρης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα προβλήματα που δημιουργούνται, στην ενδιάμεση αυτή χρονιά, στο Υπουργείο Οικονομικών για να συνεκτιμηθούν.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής δραστηριότητας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είτε με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, είτε για να ακούσουμε τις προτάσεις τους για βελτίωση της αποδοτικότητας των εκμεταλλεύσεων».
---------------------------------
Πηγή: agroschannel.com
---------------------------------