Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«ΘΗΛΙΑ» ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 9-10-2012

«ΘΗΛΙΑ» ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΠ ΖΗΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  • Καταγγελίες για περιοχές, όπου σκουπίδια και προϊόντα για ανακύκλωση από βιοτεχνίες, συγκεντρώνονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, αφού οι υπηρεσίες καθαριότητας ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους στις συγκεκριμένες περιοχές
Επιστολή σε όλους τους δημάρχους των Δήμων της Επιμελητηριακής Περιφέρειας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά απέστειλε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος σχετικά με το ύψος των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις διερμηνεύοντας τις απόψεις και τις σχετικές διαμαρτυρίες των μελών του Επιμελητηρίου προς τη Διοίκηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχάλαρος επισημαίνει ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και γνωρίζει και κατανοεί το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι. 

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, στις επιχειρήσεις επιβάλλεται ένας απίθανος αριθμός φόρων και τελών, άλλοτε με φορολογικό και άλλοτε με ανταποδοτικό χαρακτήρα, που έρχονται να προστεθούν σε ένα δυσβάσταχτο και ασταθές φορολογικό καθεστώς και επιβαρύνουν δραματικά το κόστος λειτουργίας τους σε μία περίοδο με παντελή έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων και ρευστότητας.
       
Με δεδομένο ότι το ύψος των τελών καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του οικείου δήμου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ζήτησε από όλους τους Δημάρχους τη μείωση και την έμπρακτη απόδειξη της ανταποδοτικότητας των τελών που επιβάλλονται. 

«Υπάρχουν καταγγελίες για περιοχές, όπου τα σκουπίδια και τα προϊόντα για ανακύκλωση από βιοτεχνίες, συγκεντρώνονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, αφού οι υπηρεσίες καθαριότητας ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους στις συγκεκριμένες περιοχές», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στη σχετική επιστολή του προς τους Δημάρχους.