Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Eπισκευές στην Αγία Άννα στη Χώρα

Τα ψέματα φαίνεται πως τελείωσαν! Δύο ολόκληρα χρόνια κράτησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να δοθεί η άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την επισκευή του ιστορικού ναού της Αγίας Άννας στη Χώρα.
 

        
Πριν λίγες μέρες πέρασε ο σχετικός φάκελος από το Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) εις το οποίο παρέστη αφιλοκερδώς ο δικηγόρος κ. Γαβρίλης Νικηφοράκης ως εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Κυθήρων. Τώρα αναμένεται να κοινοποιηθεί η απόφαση στο μηχανικό και στη Μητρόπολη και αμέσως θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου.
         
Ήδη άρχισαν εργασίες καθαρισμού και διευθέτησης του περιβάλλοντος χώρου για την άνετη εγκατάσταση του εργολάβου.



Η Αγία Άννα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι πληγές του τελευταίου σεισμού και η φθορά του χρόνου φαίνεται πως θα επουλωθούν. Για να γίνει γρήγορα αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση όλων μας.

Η Μητρόπολη Κυθήρων, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού του Εσταυρωμένου, όπου υπάγεται η Αγία Άννα (Αρχιμανδρίτης Φρουμέντιος, Μανώλης Θ. Κασιμάτης, Παναγιώτης Δευτερέβος, Ελένη Χάρου-Κορωναίου) και οι πρωτεργάτες του έργου Γιάννης Φατσέας (Καστέλλο) και Νίκος Χάρος-Παπαδόνικος την περιμένουν.   
  

-------------------------------------                                      
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
-------------------------------------