Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

"Όχι" στον περιορισμό κυνηγιού της πέρδικας

Το όριο των θηρεύσιμων κυνηγών της πετροπέρδικας ορίστηκε από τέσσερα σε δύο, ανά κυνηγό και έξοδο, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αφού τροποποιήθηκε η Ρυθμιστική Απόφαση της κυνηγετικής περιόδου 2012-2013.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων με ανακοίνωσή της εκφράζει «την απογοήτευσή της για την αιφνιδιαστική αυτή ενέργεια του ΥΠΕΚΑ, που έγινε χωρίς ουδεμία συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις και μάλιστα παραμονή της έναρξης του κυνηγίου της πέρδικας».
 
Την ίδια ώρα Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων εντόπισε και καταμήνυσε ένα άτομο για παράνομη θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου. 

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 πρωινή Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας με έδρα την Αγιά κατόπιν καταγγελίας μετέβη στον ταμιευτήρα Δήμητρας και εντόπισε ένα άτομο να θηρεύει παράνομα υδρόβια πτηνά. 

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας προχώρησε στην υποβολή μήνυσης για παράβαση του νόμου περί θήρας (η θήρα των υδρόβιων επιτρέπεται από τις 15-9-2012) και στην κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου, 15 φυσιγγίων, της άδειας θήρας, μίας θήκης καραμπίνας και ενός πτηνού. 

Γι άλλη μια φορά οι παραβάτες τιμωρούνται και επιβεβαιώνεται περίτρανα το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ζ’ Κ.Ο.Θ.
-------------------------
Πηγή: paseges.gr
-------------------------