Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με θέμα την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους της Τροιζηνίας, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Με αφορμή την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 20 Αυγούστου στην Τροιζηνία, στις περιοχές Δάριζα και Βλαχέικα, έχοντας ως αποτέλεσμα να καούν 20 χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρα, καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις και να καταστραφούν αγροικίες και σύγχρονα αρδευτικά μηχανήματα και συστήματα, ο κος Κατσαφάδος ρωτά τους Υπουργούς,

1.Εάν προτίθενται να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων, και

2. Εάν στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, είναι η υιοθέτηση ευνοϊκών ρυθμίσεων, για τους πυρόπληκτους αγρότες της Τροιζηνίας, σε ό, τι σχετίζεται με τις φορολογικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου.

Στην ερώτηση, επισημαίνεται πως εξαιτίας της καταστροφής που υπέστησαν, οι αγρότες αδυνατούν να εκπληρώσουν και να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος.

Διευκρινίζεται, ακόμη πως ο αριθμός των πυρόπληκτων αγροτών δεν είναι τόσο μεγάλος, ώστε να καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση, λόγω της οικονομικής κρίσης.