Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση της βουλευτού Α Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων


Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Ά Πειραιά                                                         Πειραιάς, 04/10/2012


                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συνάντηση της βουλευτού Α Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, με την  Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων


Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων είχε σήμερα η βουλευτής και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

Η Ένωση ενημέρωσε την κυρία Ρεπούση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στο ζήτημα της διευθέτησης της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, στην ανάγκη άμεσης κάλυψης των μεγάλων κενών σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές, καθώς και στην έλλειψη αναλυτικών προγραμμάτων και ειδικών εγχειριδίων.  

Η Μαρία Ρεπούση, η οποία είχε θίξει εγκαίρως, με κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στις μετακινήσεις των μαθητών η ανάθεση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στους Καλλικρατικούς δήμους, τόνισε ότι «αφού σύμφωνα με το νόμο η εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών συνιστά υποχρέωση της Πολιτείας, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα από τα αρμόδια υπουργεία – Παιδείας, Εσωτερικών, Οικονομικών – και όχι το ένα υπουργείο να ρίχνει την ευθύνη στο άλλο, όπως παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, ταλαιπωρώντας έτσι χιλιάδες μαθητές και γονείς. Ειδικά δε στην περίπτωση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων που είναι διαδημοτικά-υπερτοπικά, η διευθέτηση της μαθητικής μετακίνησης συνιστά προϋπόθεση για τη συνέχιση της ίδιας της ύπαρξης των σχολείων αυτών».

Στο ίδιο πλαίσιο, η κ. Ρεπούση υπογράμμισε την ανάγκη, αφενός, για άμεση τροποποίηση της ΚΥΑ 35415/28.7.2011 με ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Εσωτερικών και, αφετέρου, για τη δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού φορέα για τις μετακινήσεις του μαθητικού πληθυσμού σε επίπεδο Περιφέρειας που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.  
 
Τέλος, η κ. Ρεπούση εξέφρασε τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στον θεσμό των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, η λειτουργία των οποίων αναβάθμισε ουσιαστικά το επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, προάγοντας μέσω της διαθεματικότητάς τους τόσο τη γενική όσο και την αισθητική και μουσική παιδεία.