Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Για την Αυστραλία αναχωρεί ο Μητροπολίτης Κυθήρων

Για τη μακρινή Αυστραλιανή Ήπειρο αναχωρεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, προκειμένου να επισκεφθεί τους εν Αυστραλία διαβιούντες Κυθηρίους και Αντικυθηρίους αδελφούς, που συνιστούν αριθμητικά μια πολύ μεγάλη Κοινότητα που αριθμεί περί τις 50.000 ομογενείς.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ στους Κυθηρίους της Αυστραλίας, κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύεται και από το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Θεόδωρο Κουκούλη.

Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στους Ελληνορθόδοξους Ναούς πολλών πόλεων και περιοχών της Αυστραλίας και θα επισκεφθεί τις Κυθηραϊκές και Αντικυθηραϊκές Παροικίες, καθώς και επιφανή στελέχη της ομογένειας που διαπρέπουν στον επιχειρηματικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό στίβο της χώρας αυτής.

Ανάλογη επίσκεψη στην Αυστραλία είχε πραγματοποιήσει πριν κάποια χρόνια και ο προκάτοχος του Σεβασμιωτάτου, κ. Κύριλλος, ο και νυν Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος θα επιστρέψει στην Ελλάδα την 12η Νοεμβρίου.
----------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
----------------------------------