Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Νεώτερα για την Φωτιά στον Κάλαμο Κυθήρων

Ώρα 19¨30 :Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστα αίτια το πρωϊ της Τρίτης 9/10/2012 στην περιοχή Καλάμου Κυθήρων και ειδικά στις τοποθεσίες Νότια των Κυθήρων Φυρή Άμμος και Αγκινάρα.

Η φωτιά λόγω των πνεόντων ΒΑ ανέμων 5 μπωφόρ και του δύσβατου της περιοχής επήρε γρήγορα εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις.




Οι συντονισμένες ενέργειες των επίγειων δυνάμεων αλλά και των ρίψεων από αέρος των σπευσάντων δύο αεροπλάνων τύπου Καναντέρ καθώς και η επείγουσα μεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων από την Λακωνία με άνδρες και οχήματα το μεσημέρι της Τρίτης συνετέλεσαν στον περιορισμό των φλεγομένων μετώπων και την ύφεση της φωτιάς,

Στην περιοχή παραμένουν τα επίγεια τμήματα και θα παραμείνουν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας για τυχόν κίνδυνο αναζωπυρώσεων.





Σημαντική ήταν η προσπάθεια και η συμβολή του πυροσβεστικού του Δήμου Κυθήρων καθώς και η αμέριστη βοήθεια των ιδιωτικών υδροφόρων των πολιτών των Κυθήρων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στις εκκλήσεις βοηθείας. Τέλος σημαντική βοήθεια παρεσχέθη από την αστυνομική δύναμη των Κυθήρων.

Δυστυχώς για μια φορά ακόμη εφέτος ο εφιάλτης της φωτιάς έπληξε μια ακόμη περιοχή του νησιού μας με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα.
----------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης με πληροφορίες από adelin-fm
----------------------------------------------------------------