Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση της Βουλευτού Α΄ Πειραιά Μαρίας Ρεπούση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κατσικάρη

Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Ά Πειραιά
Πειραιάς, 18/10/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:. Συνάντηση της Βουλευτού Α΄ Πειραιά Μαρίας Ρεπούση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κατσικάρη.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση στα γραφεία του Αντιπεριφερειάρχη στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά την κα Ρεπούση για τις δράσεις που έχουν προγραμματισθεί στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στα Κύθηρα και στην Τροιζηνία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα έργα εκσυγχρονισμού των βασικών υποδομών των νησιών, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η αυτονομία των νησιών σε ότι αφορά την ύδρευση και τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων.

Η κα Ρεπούση υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης των έργων αυτών, καθώς στα νησιά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες που υπερδιπλασιάζεται ο πληθυσμός τους. Τόνισε επίσης τη σημασία των πολιτιστικών δράσεων, έτσι ώστε να ενισχυθούν πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που δημιουργούνται στο τοπικό επίπεδο και υπερβαίνουν τις παραδοσιακές πολιτιστικές ετήσιες εκδηλώσεις. Τέλος δεσμεύθηκε να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί το έργο της Αντιπεριφέρειας, ξεκινώντας από την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με τη Σαλαμίνα, που είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Αίγινας σε ύδρευση.