Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την αξιολόγηση της δραστηριότητας και της οικονομικής διαχείρισης Οργανισμών, Εταιρειών και Υπηρεσιών του Δημοσίου, πριν συγχωνευτούν  σε ένα νέο Οργανισμό με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ζητεί ο βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο κος Κατσαφάδος στους κ. κ Υπουργούς Ανάπτυξης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης, θεωρεί αναγκαίο την γνωστοποίηση των Οργανισμών και Εταιρειών του Δημοσίου που ανταποκρίθηκαν  στις προσδοκίες και αξιοποίησαν τους πόρους που τους διατέθηκαν, ενώ ζητεί και τα αποτελέσματα της δραστηριότητας τους τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο κος Κατσαφάδος επισημαίνει στην ερώτηση του:
«Η κυοφορούμενη συγχώνευση και συνένωση των φορέων εκθεσιακής πολιτικής και εξωστρέφειας σε ένα νέο Οργανισμό με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί επιβεβλημένη κίνηση, όχι μόνο για την χάραξη ενιαίας εκθεσιακής πολιτικής και στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας και της επιχειρηματικότητας, αλλά και για να υπάρξει αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της και δημιουργία οικονομιών κλίμακας σε όλα τα επίπεδα.

Θεωρώ κρίσιμο τον παράγοντα της αξιολόγησης πριν προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις.
Επίσης θα πρέπει να αποτυπωθούν το ανθρώπινο δυναμικό, η εμπειρία και το σύνολο των δραστηριοτήτων κάθε υπό συγχώνευση οργανισμού και υπηρεσίας.