Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αυτοψία Τατούλη – Τζανετέα στις εργασίες του λιμένα Γυθείου

ΓΥΘΕΙΟ. Το Γύθειο επισκέφθηκαν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα, συνοδευόμενη από τεχνικό κλιμάκιο της Δ/νσης Τεχνικών Εργων της ΠΕ Λακωνίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιθεώρηση στις εργασίες επέκτασης του λιμένα Γυθείου, που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες.


Ο Περιφερειάρχης, παρουσία του Δήμαρχου Αν. Μάνης Π. Ανδρεάκου, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πουλοκέφαλου, του Περιφερειακού Συμβούλου Χ. Σκούρου, της προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Ροζάκη και του υπολιμενάρχη Π. Μαρινόπουλου, επεσήμανε την σημαντικότητα της επέκτασης του λιμανιού Γυθείου για τη νότια Πελοπόννησο .

Στις δηλώσεις του τόνισε ότι υλοποιείται ένα σημαντικό έργο μετά από επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωσή του και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και έκανε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και στην τοπική κοινωνία να σταθούν αρωγοί προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η ολοκλήρωση του έργου, η οποία θα δώσει νέα ώθηση στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη των εργασιών επεσήμανε ότι ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 25.000.000€.
---------------------------
Πηγή: notospress.gr
---------------------------