Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σκοτσέζικο ντους με τις συντάξεις του ΟΓΑ και τις απαιτήσεις της Τρόικας για περικοπή των δώρων

Εν μέσω μιας οικονομικής διαπραγμάτευσης θρίλερ, μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης και της Τρόικας, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ. 


Πριν μια εβδομάδα τα πράγματα έδειχναν ότι είχαν «κλείσει» στη μείωση των συντάξεων κατά 30 ευρώ το μήνα (στα 330 από τα 360 ευρώ σήμερα).
Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα επανήλθε στο προσκήνιο το εφιαλτικό για τους συνταξιούχους σενάριο της κατάργησης και της 13ης και 14 σύνταξης.

Σημειώνεται ότι η τρόικα είχε ζητήσει ενίσχυση του πακέτου κατά 2 δισ. ευρώ, δηλαδή να πλησιάσει τα 10 δισ. ευρώ, κάτι που αρχικά το οικονομικό επιτελείο είχε χαρακτηρίσει «παράλογο».
Τελικά ο συμβιβασμός φαίνεται πως επέρχεται σε ένα επίπεδο κάπως χαμηλότερο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν πολιτικές εφημερίδες τις τελευταίες ημέρες το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα προσέλθει η κυβέρνηση με μια συμφωνία για τα μέτρα του 2013 τουλάχιστον, ώστε να υπάρξει μια θετική δήλωση των υπουργών Οικονομικών.
Από εκεί και πέρα η συζήτηση συνεχίζεται για το 2014 και για τα διαρθρωτικά μέτρα που θα αποτελέσουν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης. Αυτά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ

Το «πετσόκομμα» κι αυτής ακόμα της εξευτελιστικής σύνταξης του ΟΓΑ, των 360 ευρώ/μήνα, από την αντιδραστική και αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σπρώχνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αγρότες σε πλήρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, δεν πρέπει να περάσει.

Η ανελέητη απανθρωπιά που προωθείται, είναι η μείωση κατά 30 ευρώ της κατώτατης αγροτικής σύνταξης των 360 ευρώ και, ταυτόχρονα, καταργούνται η 13η και η 14η αγροτική σύνταξη. Η συνολική μείωση ξεπερνάει το 21% και η συνολική χρονιάτικη απώλεια ανέρχεται στα 1080 ευρώ!

Αυτή η δραστική περικοπή στην πιο ισχνή – φιλοδώρημα- σύνταξη που υπάρχει, την αγροτική, δείχνει τη ληστεία της ζωής των φτωχών, από τρόικα - ΕΕ - τρικομματική κυβέρνηση. Δείχνει ακόμα τη βαρβαρότητα και σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος. 

Αφού οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν θα μπορούν, πλέον, να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης, σε φαΐ, φάρμακο και ιατρικές εξετάσεις.

Έτσι φτιάχνουν τους σύγχρονους «Καιάδες» για την εξόντωση όσων πρόλαβαν να πάρουν σύνταξη, ακόμη και αν αυτή είναι 360 ευρώ/μήνα! που τη μειώνουν δραστικά! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

Η ΠΑΣΥ καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά ν' αντιδράσει αγωνιστικά, άμεσα, μαζικά και δυναμικά, στη νέα κυβερνητική επιδρομή. 
Να συντονιστεί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους άλλους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ και τη νεολαία να μπει στον αγώνα, απαιτώντας μαζί και τα ιδιαίτερα αγροτικά αιτήματα:

Καμιά μείωση στις αγροτικές συντάξεις, αλλά αύξηση τους.

Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ το «χαράτσι» της ΔΕΗ για τ' ακίνητα, τα «εισιτήρια» στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ούτε συμμετοχή στα φάρμακα και όλα τα άλλα «χαράτσια».

Να καταργηθούν όλες οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις εισφορές του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ και να μπει φρένο στις νέες που ετοιμάζονται.

Μπλόκο στα μέτρα που εξαθλιώνουν το λάο.
----------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
----------------------------