Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ Δ.Ο.Υ ΣΠΕΤΣΩΝ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η ενδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ Σπετσών είναι το θέμα της ερώτησης που θα καταθέσει στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Όπως επισημαίνει ο κος Κατσαφάδος, οι πολίτες φορολογούμενοι θα υποστούν μεγάλο πλήγμα από τις μετακινήσεις που θα είναι αναγκασμένοι να πραγματοποιούν για να διεκπεραιώσουν τις φορολογικές υποθέσεις τους, καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείπουν την εργασία τους, σε περίπτωση που πρέπει να μεταβούν στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα τονίζει:
«Είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς σε περίπτωση που είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στον Πειραιά, θα είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείπουν την εργασία τους για να τακτοποιούν τις φορολογικές εκκρεμότητες τους. 

Επιπλέον, πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η γεωγραφική ασυνέχεια στις νησιωτικές περιοχές, διαφοροποιεί τα κριτήρια για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών του Δημοσίου.

Μετά την σχετική επιστολή που σας απέστειλε ο κ. Δήμαρχος Σπετσών, στην οποία αναφέρεται ότι προτίθεται να παρέχει στέγη στη Δ.Ο.Υ σε κτίριο που ανήκει στο Δήμο, χωρίς καταβολή μισθώματος , προκειμένου να μην καταργηθεί, είναι σαφές ότι μειώνεται το λειτουργικό κόστος. 

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.     Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Σπετσών, και 

2.     Εάν έχουν συνυπολογιστεί οι συνέπειες και το κόστος για τους κατοίκους και την τοπική κοινωνία. 

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Ν.Δ  Α’ Πειραιώς και Νήσων