Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΏΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΆΤΕΣ!

Την καταβολή των δεδουλευμένων τους επέβαλαν οι ναυτεργάτες του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ» προχτές Τετάρτη, στους οποίους η πλοιοκτήτρια εταιρεία όφειλε από ένα μήνα και πάνω παραβιάζοντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ακτοπλοΐας. 


Οι ναυτεργάτες συσπειρωμένοι στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας την Τετάρτη το πρωί και μέχρι το απόγευμα είχαν καταφέρει να πάρουν τους μισθούς τους μέχρι δεκάρας, δείχνοντας ότι η οργανωμένη δράση στον τόπο δουλειάς και η συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.
Τη μάχη για την καταβολή των δεδουλευμένων τους με επίσχεση εργασίας, διεκδικούν τα πληρώματα μιας σειράς πλοίων με οργανωτή του αγώνα τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία.

Συγκεκριμένα σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και μέρες οι ναυτεργάτες στο πλοίο «ΙΟΝΙΑΝ ΣΚΑΙ» που βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα. 

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία AGOUDIMOS LINES όχι μόνο έχει απλήρωτους τους ναυτεργάτες πάνω από ένα μήνα, αλλά τους έχει και ανασφάλιστους σε καθεστώς «μαύρης» εργασίας παραβιάζοντας τη συμφωνία που είχε συνάψει με τα ναυτεργατικά σωματεία, την ΠΝΟ και το ΝΑΤ για να συμβληθεί το πλοίο στο Ταμείο.

Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν με επίσχεση εργασίας και οι ναυτεργάτες στο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΕΛΛΗ Τ», οι οποίοι έχουν να δουν μισθό από τον Ιούλη. Ενώ τη Δευτέρα ξεκινούν επίσχεση οι ναυτεργάτες του ακτοπλοϊκού πλοίου «AQUA MARIA» της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, οι οποίοι επίσης είναι απλήρωτοι από τον Ιούλη.
-----------------------------
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
-----------------------------