Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Περιοδεία της βουλευτού Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση στα Κύθηρα.

Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Ά Πειραιά                                                                                   Πειραιάς, 24/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Περιοδεία της βουλευτού Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση στα Κύθηρα.  

Περιοδεία στο νησί των Κυθήρων πραγματοποίησε από το Σάββατο 20 μέχρι και χθες το μεσημέρι η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. Στο πλαίσιο της περιοδείας επισκέφθηκε γραφικά χωριά του νησιού, συζήτησε με δημότες και είχε διεξοδικές συζητήσεις με:

-    τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Πρωτοψάλτη,
-    μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης του νησιού, Παναγιώτη Πρωτοψάλτη και Δημήτρη Φατσέα,
-    μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του νησιού, Βύρωνα Πρωτοψάλτη και Γιάννη Σταθάτο,
-  τους προέδρους των συνεταιρισμών Ποταμού και Λιβαδιού, Παναγιώτη Σουρή και Τάκη Καλλίγερο αντίστοιχα,
-    τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γκίκα,
-    τους διευθυντές των Σχολείων του νησιού,
-    τον διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων κο Γιώργο Μεγαλοκονόμο,
-    αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων – Αντικυθήρων
-    τους εργαζόμενους στο Δασονομείο
-    τους εργαζόμενους στη ΔΥΟ Κυθήρων
-    επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και τις βιολογικές καλλιέργειες
-    μέλη του Κυθηραϊκού Συνδέσμου
-    τον επικεφαλής του Ναυτικού Ομίλου

Στόχος της περιοδείας ήταν η ενημέρωση της βουλευτού στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Τσιριγώτες και η γνωριμία της με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας και δημότες.  
Εγκαινίασε έτσι την επικοινωνία της με τα Κύθηρα σε μια περίοδο που δεν είναι προεκλογική. 
Στη διάρκεια της περιοδείας της είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο οι δημότες επενδύουν στην ΔΗΜΑΡ ανεξάρτητα και από τη ψήφο που είχαν δώσει στις τελευταίες εκλογές. 
Η Μαρία Ρεπούση άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του νησιού, τις διαφορετικές απόψεις για την επίλυσή τους και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συντονισμό με τα αρμόδια Υπουργεία για τη διευθέτηση των θεμάτων που αφορούν στο νησί. Συγκεκριμένα  η Μαρία Ρεπούση δεσμεύθηκε ν’ ασχοληθεί:

1.    με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και την επικοινωνία του με την ηπειρωτική χώρα αν όχι ενισχύοντας τα δρομολόγια τουλάχιστον διατηρώντας τα.
2.    με τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα στην τοπική κοινωνία όπως είναι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και άλλων προϊόντων. Γενικότερα η βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα στις γενικότερες ρυθμίσεις και συγχωνεύσεις που σχεδιάζει η πολιτεία. Δεν γίνεται με τους ίδιους όρους η μεταφορά ανθρώπων και αγαθών στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα. Αυτό αφορά και τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση της ΔΟΥ Κυθήρων
3.    με το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού όπως είναι για παράδειγμα οι οπτικές ίνες ή η επέκταση του αεροδρομίου έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί απευθείας μεγάλες πτήσεις από το εξωτερικό ή ακόμα και αναγκαίες επενδύσεις στα λιμάνια της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η κρουαζιέρα. Τα μεγάλα έργα δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τα αναγκαία έργα υποδομής όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός για το σύνολο του νησιού, η δημιουργία σφαγείου ή η ίδρυση ελαιοτριβείου.
4.    με την παρακολούθηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του δασολογίου που είναι προϋπόθεση και για το κτηματολόγιο καθώς και του έργου των δασικών χαρτών που θα επιτρέψουν το χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων
5.    με την δημιουργία πολιτιστικών δομών που αναβαθμίζουν το πολιτιστικό κεφάλαιο του νησιού όπως είναι για παράδειγμα η δημιουργία Μουσείου στη χώρα των Κυθήρων
6.    με την παρακολούθηση της στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικούς