Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΕΠ ΣΤΙΣ «ΣΚΕΨΕΙΣ» ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 9/10/2012
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΕΠ ΣΤΙΣ «ΣΚΕΨΕΙΣ» ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ
Προειδοποιεί για αύξηση της μαύρης εργασίας, εξαθλίωση των πολιτών κι αυξανόμενη κοινωνική αντίδραση κι αναταραχή

Χωρίς σχεδιασμό χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά την πρόθεση του κυβερνητικού επιτελείου, καθ’ υπόδειξη της τρόικας, για επιβολή κεφαλικού φόρου 1.000 ευρώ σε κάθε ατομική επιχείρηση και επαγγελματία, σε συνδυασμό με τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ και μηδενικό αφορολόγητο.

Ο κ. Μιχάλαρος επισημαίνει με δήλωσή του ότι με αυτή τη μεθοδολογία καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί και ότι η αγορά είναι ήδη «ρημαγμένη» εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των πολιτών. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου λοιπόν θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Ο κ. Μιχάλαρος κλείνοντας τονίζει ότι η επιβολή κεφαλικού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες θα αυξήσει περαιτέρω τη μαύρη εργασία και ακόμη κι αν το χρέος καταστεί βιώσιμο, με την όποια μείωσή του αποφασίσουν οι δανειστές, θα έχουν εξαθλιωθεί οι πολίτες. 

«Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται οι άνθρωποι, οι πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τη φορομπηχτική αυτή πολιτική και η κοινωνική αντίδραση κι αναταραχή αναμένεται ολοένα κι εντονότερη», τονίζει ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.