Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη αδικία για τους Συνταξιούχους Ναυτικούς μας, εάν περικοπεί κι άλλο η σύνταξή τους



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΡΟΣ
ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Μεγάλη αδικία για τους Συνταξιούχους Ναυτικούς μας, εάν περικοπεί κι άλλο η σύνταξή τους

Οι Ναυτικοί μας έχουν προσφέρει πάρα πολλά στη χώρα μας. Στηρίζουν τη Ναυτιλία μας, η οποία είναι διαχρονικά ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες της Οικονομίας μας (Ναυτιλία-Τουρισμός).

Ακόμη, οι Ναυτικοί μας προβάλλουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, μεταφέροντας την Ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου.

Ταξιδεύοντας, εργάζονται καθημερινά επί 24ώρου βάσεως και πολλές φορές κάτω από δύσκολες, αντίξοες και  επικίνδυνες συνθήκες.  

Γι’ αυτό, είναι απαράδεκτη η ήδη μεγάλη περικοπή που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, κύριες και επικουρικές, που φτάνει περίπου το 42%, από το 2010 μέχρι σήμερα. Αυτό δεν έχει συμβεί σε άλλο κλάδο συνταξιούχων και δεν επιτρέπεται να τους γίνει και άλλη μείωση.

Όπως αναφέρουν οι Πανελλήνιες Ενώσεις Συνταξιούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών πάσης Τάξεως, τους έχει επιβληθεί: α) Μείωση 6-14% στις κύριες συντάξεις και νυστέρι στις επικουρικές, για Εισφορά Αλληλεγγύης. β)  Πρόσθετο χαράτσι στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, 6-10%. γ) Από 01/11/2011 για ποσά συντάξεων άνω των 1200 ευρώ, μείωση κατά 20%.

Ακόμη έχει γίνει πρόσθετη περικοπή σε όλες τις κύριες συντάξεις κατά 7%, αναδρομικά, από 01/01/2012 και αυτή η μείωση έγινε μόνο στους συνταξιούχους Ναυτικούς.

Φυσικά, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας έχουν γίνει φιλοδώρημα, ενώ το αφορολόγητο έχει μειωθεί και σ’ αυτούς, από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.

Επειδή, όπως ανέφερα, οι Ναυτικοί μας έχουν προσφέρει πάρα πολλά στη χώρα μας, επιβάλλεται να αναγνωριστεί αυτή η προσφορά τους και να έχουν μια καλύτερη μεταχείριση, χωρίς περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις τους.

Μετά ταύτα ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Θα αναγνωρίσουν τη μεγάλη προσφορά των Ναυτικών μας, αλλά και τη μεγάλη μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους, που έχει γίνει μέχρι σήμερα, ώστε να μην προβούν σε περαιτέρω μειώσεις;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
08/10/2012

                                                                                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ