Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ATELeasing



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την άνιση αντιμετώπιση 41 εργαζομένων της ATE Leasing, μετά την εξαγορά του ομίλου της ATEBANK, επισημαίνει στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος. 

Ο βουλευτής τονίζει πως οι εργαζόμενοι της θυγατρικής της Αγροτικής Τράπεζας, δεν εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις που ίσχυσε για όλους τους άλλους εργαζομένους, οι οποίοι υπέγραψαν νέες συμβάσεις εργασίας με τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, με αποτέλεσμα να κατοχυρώσουν την εργασία τους. 

Ο κος Κατσαφάδος ερωτά τον κ. Υπουργό Οικονομικών εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί κι εάν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την ένταξη των 41 εργαζομένων της ATELeasing, στην ρύθμιση που ισχύει και για τους υπολοίπους εργαζομένους της Αγροτικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο κος Κατσαφάδος, τονίζει στην ερώτηση του:
«Είναι χαρακτηριστικό ότι η ATELeasing, είναι μια επιχείρηση που εμφανίζει μεγάλες προοπτικές με τις επενδύσεις στα φωτοβολταικά  πάρκα που είχαν σχεδιαστεί και θα εξασφάλιζε υψηλή κερδοφορία.

Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει και από επίσημα στοιχεία, το μισθολογικό κόστος και οι δαπάνες κινούνταν στα πλαίσια του εξορθολογισμού, αφού ο μέσος όρος αποδοχών των εργαζομένων στην εταιρεία είναι 1.300 ευρώ.
Η εξαίρεση των 41 αυτών εργαζομένων από τη  ρύθμιση, αποτελεί άνιση αντιμετώπιση και πρέπει να επανεξεταστεί.»