Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Επίδομα χιλίων ευρώ το χρόνο για 5.000 αγροτικές οικογένειες, υπόσχεται ο Χαρακόπουλος.

Επίδομα σε πέντε χιλιάδες οικογένειες αγροτών προαναγγέλλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος. Όπως επισημαίνει, μετά την απόφασή του να μπει τέλος στις παράλογες, όπως αναφέρει, ενισχύσεις στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τα χρήματα θα επιστραφούν εκεί που ανήκουν: οι πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων των ορεινών, μειονεκτικών, νησιωτικών και ακριτικών περιοχών θα λαμβάνουν ετησίως 1.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν είναι δουλειά μου να αποφανθώ αν είναι ή όχι σκάνδαλο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Από το 1994, που οι αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις λαμβάνουν πλουσιοπάροχες ενισχύσεις δεν έδιναν λογαριασμό για την αξιοποίηση αυτών των χρημάτων. 

Τα λεφτά αυτά προέρχονται από τον ιδρώτα των αγροτών, που οφείλουμε να σεβόμαστε. Από τη στιγμή που είχα σχετική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικού Συνεργατισμού όφειλα να ζητήσω αναδρομικό έλεγχο με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και του ΣΔΟΕ. Άλλωστε, εντολή του πρωθυπουργού είναι όπου υπάρχουν σκιές και ερωτηματικά στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος να χυθεί άπλετο φως. Αυτή είναι και η απαίτηση της κοινωνίας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα δέχθηκα από όλη την Ελλάδα - και όχι μόνο από αγρότες - για τον έλεγχο σε ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ και κυρίως για την απόφασή μας να μπει τέλος στις παράλογες αυτές ενισχύσεις».

Και πρόσθεσε: «Τα χρήματα αυτά θα επιστρέφουν πλέον στους ίδιους τους αγρότες. Και μάλιστα στα πιο δοκιμαζόμενα στρώματα του αγροτικού πληθυσμού, όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων των ορεινών, μειονεκτικών, νησιωτικών και ακριτικών περιοχών. Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με αρμόδιους φορείς, όπως οι σύλλογοι πολυτέκνων, ώστε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να υλοποιήσουμε αυτή την απόφαση. Το επίδομα αυτό θα μπορεί να είναι της τάξης των χιλίων ευρώ ετησίως για περίπου πέντε χιλιάδες οικογένειες, ανάλογα με τα έσοδα του ΕΛΓΑ κάθε χρόνο».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις εκ μέρους των αγροτοσυνδικαλιστών, επισήμανε: «Χαίρομαι που διαβάζω ότι και εκπρόσωποι αυτών των οργανώσεων είναι υπέρ της διαφάνειας. Οπότε δεν βλέπω το λόγο να διαμαρτύρονται για τον έλεγχο που ζητήσαμε. Αυτό είναι οξύμωρο. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Όσον αφορά, βέβαια, διαφόρους χαρακτηρισμούς, τους αφήνω στην κρίση των πολιτών».
-------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-------------------------