Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με το δημοσίευμα -¨Συνέδριο Μικρών Νήσων:12.900¤ μέχρι στιγμής το κόστος για τα Κύθηρα¨.-

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το δημοσίευμα της "Πρωτοβουλίας" - "Συνέδριο Μικρών Νήσων:12.900 ευρώ, μέχρι στιγμής το κόστος για τα Κύθηρα".-, το οποίο αναδημοσιεύσαμε, λαμβάνομε διάφορες επιστολές από κατοίκους των Κυθήρων με ποικίλα σχόλια αλλά και εύλογες απορίες.



Πάρακατω θα παραθέσουμε μερικές από αυτές και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει η σχετική ανταπόκριση - εξήγηση η ίσως κάποια διευκρίνηση σχετική. Οι λόγοι της αναφοράς τους είναι καθαρά κοινωνικοί και αποτελούν προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας που χρειάζονται την απάντηση τους η την λύση τους :

- Την προηγούμενη περίοδο είχε επισκεφθεί το νησί αντιπροσωπεία ιατρών από το "Χαμόγελο του παιδιού" και δεν υπήρξε δυνατότητα παροχής ολίγων καυσίμων που χρειαζόταν για το βανάκι της αντιπροσωπείας.

- Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου ενημέρωσε τους γονείς ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε αναλώσιμα των σχολείων Χώρας - Καρβουνάδων. Δηλαδή σε κιμωλίες, χαρτικά είδη αλλά και πετρέλαιο εν όψει της χειμερινής περιόδου.


Παράλληλα δε ο Δ/ντης ανέφερε ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο στα κτίρια δεν έγινε ουδεμία συντήρηση η επισκευή από το Δήμο ως ώφειλε,  λόγω έλλειψης χρημάτων!

Να σημειωθεί ότι λόγω της συνένωσης των σχολείων αλλά και της παλαιότητας  και των ιδιαίτερων συνθηκών του νησιού μας (αέρας και υγρασία) τα κτίρια χρειάζονται κάθε χρόνο μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις (κουφώματα, βαψίματα-σοβαντίσματα, τουαλέτες, προσθήκες, μεταφορές εξοπλισμού κ.α.). Τίποτα όμως δεν έγινε παρά με προσωπική -εθελοντική δουλειά ιδιωτών και φυσικά γονέων, διότι ο Δήμος δήλωσε έλλειψη χρημάτων.

Επιπρόσθετα, η σχολική επιτροπή διατηρεί από πέρυσι, απλήρωτη την καθαρίστρια των σχολείων (η οποία προς τιμήν της , παραμένει), λόγω έλλειψης χρημάτων.

Μετά απ' όλα αυτά θα πρέπει ο Σύλλογος Γονέων και οι υπάρχοντες δωρητές να υποκαταστήσουν τους υπεύθυνους οι οποίοι για τα παιδιά και την "δωρεάν Παιδεία" δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα όλος ο κόσμος αισθάνεται σαν ένα και μοναδικό μπαλάκι του πινγκ-πονγκ που πασάρεται από την τοπική αυτοδιοίκηση στην πολιτειακή και από εκεί στην πολιτεία. Τα δικαιώματα της Περιφέρειας μεταβιβάζονται στον Δήμο και τανάπαλιν. 

Έχουμε γεμίσει υπεύθυνους - ανεύθυνους και το παραμύθι από τον Άννα στο Καϊάφα είναι καθημερινό. Υπάρχουν συναρμόδια υπουργεία - συναρμόδιες υπηρεσίες - συναρμόδιοι άρχοντες αλλά δυστυχώς εκείνο που λείπει παντελώς είναι η αρμοδιότητα.

Γνωρίζουμε ότι δίκιο δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί γιατί για το δίκιο χρειάζονται ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Και κάθε ενέργεια απαιτεί χρήματα και χρήματα στην σημερινή εποχή υπάρχουν μόνο σε ζωγραφιές και photoshop. Και όλοι συμβουλεύουν "Υπομονή - Καλό κουράγιο"....

Σκεφθείτε το όμως καλά γιατί κουράγιο στο κουράγιο πιάσαμε πια μουράγιο και το καράβι "κάθισε τελείως", η προπέλα ξενέρισε και η λαγουδέρα έσπασε.....
------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------