Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνέδριο Μικρών Νήσων: 12.900 € μέχρις στιγμής το κόστος για τα Κύθηρα

Δελτίο τύπου του Δήμου μας πληροφορεί πως «Από την 5η έως και την 7η Οκτωβρίου, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, ο Δήμος Κυθήρων και η Αντιπεριφέρεια Νήσων Αττικής συνδιοργανώνουν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών. Η θεματική του Συνεδρίου η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα στις σημερινές πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες, θα προσφέρει την ευκαιρία στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, αλλά και στο σύνολο των μικρών νήσων της πατρίδας μας να προλάβουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αναζητήσουν βιώσιμες λύσεις τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ευσεβής ο πόθος, αν και μας φαίνεται λίγο αργά πια για να «προλάβουμε» τα όποια προβλήματα. Εν πάση περιπτώσει, δεν θα εκφέρουμε γνώμη σχετικά με το κατά πόσον πρόκειται να ωφεληθούν οι Κυθήριοι φορολογούμενοι από την ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία. Απλώς θα αναφέρουμε ενημερωτικά τα ποσά που έχουν μέχρις στιγμής διατεθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου Κυθήρων:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια:         1.600 €
  • Διαμονή ομιλητών:               6.200 €
  • Εσωτερικές μεταφορές:         1.200 €
  • Προετοιμασία φακέλων:        900 €
  • Ραδιοφωνική διαφήμιση:     3.000 €
  • ΣΥΝΟΛΟΝ                           12.900 €
Και λίγες παρατηρήσεις. Πρώτον, τα προβλεπόμενα δωμάτια είναι συνολικά 70 (30 δίκλινα και 40 μονόκλινα). Είναι πράγματι ανάγκη σε εποχή πεινασμένων αγελάδων να προσφέρουν τα Κύθηρα φιλοξενία σε 70 άτομα; Τόσοι πολλοί σύνεδροι βρέθηκαν πρόθυμοι να μεταδώσουν τα φώτα τους στους Τσιριγώτες; Μάλλον θυμίζουν τις παλιές κακές ημέρες των συνεδρίων του λεγόμενου «ανοιχτού πανεπιστημίου» του Δήμου, με τις δεκάδες προσκεκλημένων…

Δεύτερον, 3.000 € για ραδιοφωνική διαφήμιση του Συνεδρίου; Τόσο καλά πάνε τα οικονομικά του Δήμου που μας περισσεύουν για να διαφημίζουμε συνεστιάσεις πολιτικών; Και τέλος, από τη στιγμή που η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με δελτίο τύπου της, φέρεται ως συνδιοργανωτής του συνεδρίου, τι ακριβώς προσέφερε, όταν τα άμοιρα Κύθηρα επωμίζονται ταξίδι, διαμονή, μεταφορά, διαφήμιση, έως και το περιεχόμενο των φακέλων;

Τέλος πάντων, ευχόμεθα σε όλους τους συνέδρους - υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές, προέδρους, δημάρχους και αντιδημάρχους - καλή διαμονή, καλή διασκέδαση και φυσικά συνέχεια του αίθριου φθινοπωρινού καιρού. Σε καλή μεριά.
--------------------------------
Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 3/10/2012