Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σχετικά με τοδημοσίευμα "Μπαίνουν μπροστά οι μηχανές για αναβάθμιση του Λιμένα Γυθείου"

Εν συνεχεία του δημοσιεύματος "Μπαίνουν μπροστά οι μηχανές για αναβάθμιση του Λιμένα Γυθείου" , ελάβαμε την κάτωθι επιστολή από το κ. Μανώλη Γαλανάκη.



" Από την Δομική Κρήτης, επήρα την πληροφορία, ότι θα κατασκευασθεί στο Γύθειο μεγάλος μώλος για πλαγιοπρυμοδέτηση μεγάλων πλοίων, πιθανώνατα και κρουαζερόπλοια, τα ίδια που δένουν και στην Σούδα στην Κρήτη, ώστε να μπορούν να αποβιβάσουν μεγάλο όγκο επιβατών και σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έτσι ώστε το Γύθειο να καταστεί Home Port.

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να πραγματοπιηθεί μία έρευνα του κατά πόσο αυτή η νέα διαμορφούμενη κατάσταση στην λιμενική υποδομή του Γυθείου θα μπορούσε να προκαλέσει όφελος για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα..

Παρά την κρίση στις αφίξεις επιβατών για Κύθηρα από Πειραιά και Πελοπόννησο που τον Ιούλιο και για τα συγκεκριμένα δρομολόγια φθάνει σε μείωση επιβατών της τάξης του 56%, οι αφίξεις από Κρήτη διατηρούν την δύναμη τους.

Εγώ προσωπικά πιστεύω στην σύνδεση του Γυθείου με τα Κύθηρα, λόγω της εύκολης προσβασιμότητας που έχει το Γύθειο με την Εθνική οδό και για αυτό είχα ζητήσει ένα δεύτερο έξτρα ελεύθερο δρομολόγιο από το Γύθειο - το οποίο δεν θέλησε να έχει ο Δήμος που είναι τελικά ο χρήστης. Λάθος κατ΄εμέ. 

Το αίτημα πάντως έχει αποσυρθεί οριστικά.

Μανώλης Γαλανάκης"