Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ...Στα ύψη η Αμόλυβδη !!

ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ....ΒΑΛΚΑΝΙΑ !!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ....ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ !!

Όπως ήταν αναμενόμενο, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού οι κερδοσκόποι επανεμφανίζονται. Πάνω που οι κρατήσεις από το εξωτερικό επανακάμπτουν, οι έλληνες φορολογούμενοι μάλλον ούτε στο χωριό τους δεν θα πάνε διακοπές. Ο λόγος είναι ένας, ακρίβεια στα καύσιμα!

Η τιμή της βενζίνης μέσα σε μια εβδομάδα κατέγραψε άνοδο 6 λεπτών\λίτρο.

Συμφώνα με παράγοντες της αγοράς οι τιμοληψίες που πραγματοποίησε το υπουργείο ανάπτυξης και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα δείχνουν ράλι ανόδου αφού η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στις 29-6-2012 ήταν στο 1,664 ευρώ\λίτρο και τώρα συμφώνα με πληροφορίες θα σκαρφαλώσει στο 1,720 ευρώ\λίτρο.

Βέβαια αυτές είναι τιμές "κέντρου" γιατί αν πιάσουμε και τις τιμές περιφέρειας τότε απλά διαβάζουμε τις τιμές να έχουν σκαρφαλώσει και να έχουν καρφωθεί στο 1,99 και σύντομα θα ξεπεράσει το 2, εν όψει και της θερινής αύξησης του πληθυσμού των απομακρυσμένων περιοχών.

Αυτό φυσικά είναι το ένα από τα δύο "μαύρα σύννεφα" που πλανώνται στον ελληνικό ουρανό, όσο αφορά την προμήθεια καυσίμου για τα αυτοκίνητα μας, γιατί το έτερο είναι ότι λόγω της απόλυτης αδυναμίας του ελέγχου της πολιτείας, μην λησμονούμε ότι τα πάντα είχαν παραλύσει και εγκαταληφθεί την μακρά προεκλογική περίοδο, οργιάζει η χρήση των σχετικών ηλεκτρονικών κατασκευών που συνοδεύουν τις αντλίες βενζίνης και φουσκώνουν τα πορτοφόλια των ασυνείδητων πρατηριούχων.

Η βενζίνη πια και ειδικά στο νησί μας που καθημερινά βρίσκεται στην πρώτη θέση των ακριβότερων περιοχών, αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας και οι μετακινήσεις του καλοκαιριού συνοδεύονται από άδειασμα του ισχνού πορτοφολιού μας.

Ίσως λοιπόν η πολιτεία θα έπρεπε να στείλει κάποιους ελεγκτές και ειδικά στην περιφέρεια, εφοδιασμένους και με τα κατάλληλα μηχανήματα, για να ελέγξουν και τα τιμολόγια αλλά και την κατάσταση λειτουργίας των αντλιών καυσίμων, σταματώντας ίσως ένα επαναλαμβανόμενο ληστρικό παιχνίδι εις βάρος όλων των καταναλωτών που δεν έχουν και μεγάλα περιθώρια επιλογής.
-----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------