Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ακτοπλοία: Καθιέρωση κανόνων που προάγουν τον ανταγωνισμό

"Η ακτοπλοΐα βρίσκεται σε κρίσιμη, οριακή θα έλεγα, φάση. Η διασφάλιση της εδαφικής συνέχειας της χώρας και του μεταφορικού έργου από και προς όλους τους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας, επιτρέπει και, ανάλογα, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και την εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής" επισημαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης:

"Παρόλο που ο στόλος αναβαθμίστηκε την τελευταία δεκαετία, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση που οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην ύφεση και τις αυξημένες διεθνείς τιμές καυσίμων.

Επίσης, η έλλειψη πιστωτικών κανόνων κατά το παρελθόν, εμφανίζεται σήμερα ως απειλή. Αυτονόητοι στόχοι είναι η εξυπηρέτηση των πάγιων μεταφορικών αναγκών και του τουρισμού, καθώς και η καθιέρωση κανόνων που προάγουν τον ανταγωνισμό και διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον" και προσθέτει:

"Η προσπάθειά μας θα εστιαστεί στον εξορθολογισμό του θεσμικού πλαισίου, καθώς και του δικτύου με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Η υπό ολοκλήρωση μελέτη εφαρμογής του λεγόμενου «Μεταφορικού Ισοδύναμου», θα μας επιτρέψει να καταλήξουμε στα κριτήρια εφαρμογής του, εξαντλώντας τις δυνατότητες που παρέχει το πρωτογενές και το παράγωγο δίκαιο της Ένωσης και οι παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Στην ακτοπλοΐα, ουσιαστικό ρόλο θα παίξει επίσης η αναβάθμιση του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων."
--------------------------
Πηγή: marinews.gr
--------------------------