Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Μιά Αξιέπαινη Πρωτοβουλία.

Πολλές φορές έχω επισημάνει από αυτή την σελίδα την αξία της συλλογικής προσπάθειας των πολιτών ενός τόπου.
Όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο πάντα τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά και κάνουν πραγματικά περήφανους όσους ενωμένοι πέτυχαν να τα δημιουργήσουν.



Μια τέτοια προσπάθεια παρουσιάζεται μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν και πιστεύω ότι μιλάει από μόνη της. Είναι ένα μικρό δείγμα από την συλλογική εργασία που έγινε στην Χώρα Κυθήρων με ιδιωτική συμμετοχή μόνον και με ελάχιστη δαπάνη.





Η συλλογική προσπάθεια των πολιτών για τα προβλήματα του τόπου μπορεί να βρεί έκφραση μέσα σε ομάδες έργου ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες και ικανότητες των μελών.

Ο τρόπος λειτουργίας των ομάδων και οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτές βοηθούν τα μέλη στην προσωπική τους ανάπτυξξη και προωθούν στην πράξη τον άλλο τρόπο ζωής.

Τα μέλη μέσα από τη δική τους βιωματική εμπειρία καταφέρνουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν και άλλους ανθρώπους της κοινότητας στην πρόληψη των εξαρτήσεων.

Οι δράσεις, οι εκδηλώσεις, οι παρεμβάσεις μέσα από την οργανωμένη μορφή των ομάδων αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην κοινότητα.

Η έννοια του ενεργού πολίτη αναπτύσσεται και δίνει διέξοδο σε ανθρώπους που ανησυχούν και προβληματίζονται για την ποιότητα της ζωής μας.




Γιατί τελικά δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από μια πολιτεία που σιγά-σιγά καταντάει ανύπαρκτη και γιατί ενωμένοι "Όλοι Μαζί μπορούμε αν ανέβουμε πάλι τα σκαλοπάτια από όπου μας γκρέμισαν τα τελευταία χρόνια χωρίς να μας ρωτήσουν"
-----------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ανδρέας Παπαδόπουλος
-----------------------------------------------------------------------