Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια


Με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού τομέα αλλά και τις κτηνοτροφίας, η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).




Στη συνάντηση συζητήθηκε το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, η έλλειψη ρευστότητας και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αλλά και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από γαλακτοκομικές εταιρείες.

«Η διακήρυξη των τριών πολιτικών αρχηγών, είναι οδοδείκτης για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης», υπογράμμισε ο M. Χαρακόπουλος, υπενθυμίζοντας την πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μεταξύ των οποίων και οι ζωοτροφές, που επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την επίσπευση έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων για τη διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές από τους παραγωγούς.

Μένει βεβαίως να δούμε εάν εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο αυτό θα φτάσει μέχρι και τους τελικούς καταναλωτές μειώνοντας τις τιμές των κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων.
------------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
------------------------------