Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σήμερα οι προτάσεις ακτοπλόων για τον Αργοσαρωνικό

Λύσεις έστω και προσωρινού χαρακτήρα για την ενίσχυση των γραμμών του Αργοσαρωνικού αναζητεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ο υπουργός αναμένει σήμερα, μέχρι το μεσημέρι, προτάσεις από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, αν και εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση, πέραν ίσως μίας «πύκνωσης» ορισμένων δρομολογίων. Τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά του Αργοσαρωνικού εντάθηκαν, σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες, μετά την αποδρομολόγηση ενός ταχύπλοου και ενός συμβατικού πλοίου.

Ειδικά από την πλευρά της Hellenic Seaways, όπως τόνισε στη σύσκεψη ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Βαρδινογιάννης, οι μειωμένες πληρότητες που υπάρχουν στα υφιστάμενα πλοία, δεν επιτρέπουν την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων. Η πτώση της κίνησης και η αύξηση των τιμών των καυσίμων είναι λογικό να επηρεάζουν αρνητικά τα αποτελέσματα των εταιρειών, σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου.

Στις συσκέψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου της προηγούμενης Δευτέρας συμμετείχαν, πέραν των εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιρειών, και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Υδρας, Αγγελος Κοτρώνης, και ο αντιδήμαρχος, Ιωάννης Παστός, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, οι δήμαρχοι Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, Πόρου, Δημήτρης Στρατηγός, και Τροιζηνίας, Ιωάννης Σαμπάνης, ο εκπρόσωπος του δικτύου μικρών νησιών (ΕΔΜΝ) Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο δήμαρχος Υδρας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι επανατέθηκε το αίτημα για την επέκταση των δρομολογίων του συμβατικού πλοίου.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, ζήτησε την άμεση πύκνωση των δρομολογίων προς τα νησιά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους και να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των δημάρχων Πόρου, Τροιζηνίας, Υδρας και Σπετσών για καλύτερη συγκοινωνιακή κάλυψη από θαλάσσης στις ώρες εκείνες που απαιτούνται ώστε να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση.
--------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
--------------------------