Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Βολές από τους Λιμενικούς κατά του υπουργού Ναυτιλίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Λιμενικού Σώματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δηλώνουμε απερίφραστα την δυσαρέσκεια, την δυσφορία και την αγανάκτησή μας, στην ακολουθούμενη πρακτική του νέου Υπουργού Ναυτιλίας κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ Κωνσταντίνου να μην έχει δεχθεί μέχρι σήμερα σε συνάντηση την Ομοσπονδία μας.

Οι δομικές αλλαγές που επιβάλλει η επαναφορά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Υπουργείο Ναυτιλίας, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το αντίστροφο εγχείρημα του πρόσφατου παρελθόντος, η ταλαιπωρία, η δυσκαμψία και οι δυσλειτουργίες που έχουν επιφέρει στο Σώμα όλες αυτές οι αλλαγές, η αδυναμία του κράτους να έχει συνέχεια και συνέπεια στην λειτουργία του και το κυριότερο και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, φαίνεται δεν είναι αρκετά, ούτε κρίνονται σοβαρά και αναγκαία για να υπάρξει άμεσα ο μεταξύ μας διάλογος.

Επίσης με έκπληξη παρακολουθούμε ότι εγκαινιάζεται μία νέα πρακτική που θέλει τον νέο Υπουργό, ο οποίος προετοιμάζεται για την κορυφαία διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, μέσω των προγραμματικών της δηλώσεων, να μην λαμβάνει υπόψη του καμία πρόταση του θεσμοθετημένου συνδικαλιστικού οργάνου που εκπροσωπεί το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ελπίζουμε αυτό να μην είναι δείγμα της αντίληψης πλέον του νέου φορέα, για την θέση που θα έχει σε αυτόν το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του».
------------------------------
Πηγή: marinews.gr
------------------------------